Markos György: Soha többé nem állok színpadra – Bors

A legendás humorista 73. születésnapján beszélt arról, hogy eldöntötte: befejezi pályafutását. Nehezen szánta rá magát, végül édesapja, a néhai Alfonzó egykori tanácsa győzte meg.

A legendás humorista 73. születésnapján beszélt arról, hogy eldöntötte: befejezi pályafutását. Nehezen szánta rá magát, végül édesapja, a néhai Alfonzó egykori tanácsa győzte meg.

Vannak olyan hírességek, akik ezt a jelzőt már éle-tük során kiérdemlik. Közéjük tartozik Markos György is, aki hosszú évtizedek alatt magyarok millióinak arcára csalt mosolyt kabaréjeleneteivel. A nevettető a minap ünnepelte 73. születésnapját, de mint ahogy ő fogalmazott: különösebben nem kezdek semmit ezzel a nappal.

– Nagyon örülök, hogy megélhettem ezt a kort, de ilyenkor már minden nap ajándék. Nálunk sosem volt divat a szülinapozás felfújása, hogy azt gondoljuk: nekünk minden jár. Maximum a pofád jár, felelte erre mindig az édesapám, Al­fonzó. Amikor ajándékot kapott tőlem, azt mondta: költsd inkább magadra, Gyuri fiam! Nem volt benne álszerénység, ő tényleg így élt. Én is hasonló vagyok: jól esik, ha gondolnak rám, de nem vagyok sem államfő, sem király, nincs mit ünnepelni, hiszen egyik nap olyan, mint a másik – mesélte Markos György.

Édesapja, a legendás komikus kemény leckét mutatott Markos Györgynek. Alfonzó 1987-ben hunyt el

A Markos-Nádas duó tagja három alkalommal született újjá saját elmondása szerint. Évekkel ezelőtt ennyi alkalommal jött ki az intenzív osztályról, ahol sztrókkal és szívinfarktussal is kezelték a kétezres évek első felében. A súlyos betegségek után mintha kicserélték volna a nevettetőt, több mint negyven kilót fogyott, és ezt igyekszik tartani is.

A humorista a visszavonulás mellett döntött, utoljára 2017-ben láthattuk egy műsorban © dfp

– A hülye rendszertelen élet, idegesség okozta majdnem a halálomat. Azt hittem, annyira fontos vagyok, hogy állandóan rohantam és hajtottam magam. De az intenzíven rájöttem, hogy Isten kezében vagyok és a nézőtéren lévő sok mosolygó arc eltűnik. A saját karosszériámat kellett kikalapálnom és felhagyni a túlzabálással, remélem, most minden kerek – mondta Markos, aki igen szomorú, ám érthető kijelentést tett lapunknak.

A Markos-Nádas duó évekig szórakoztatta a nézőket © dfp

– Terveim még vannak, szeretnék még nyugalomban élni egy kicsit ezen a világon. Nem is tudom, mikor álltam utoljára színpadon. Volt egy pont, amikor azt mondtam: ha valaki eléri az olimpiát, 45 évesen nem megy vissza összeveretni magát a szorítóba. Édesapám nagyon kemény iskola volt nekem, azt mondta: Nehogy azt hidd, te vagy a csúcs, hidd el, jön kétszáz jobb. Most ezt érzem és okosabb, ha továbbra is a visszavonulás mellett maradok – mondta Markos György.

Kapcsolódó cikkünk ide kattintva olvasható.

Neked Ajánljuk