Ma 70 éves a Star Wars Luke Skywalkere: friss fotókon Mark Hamill – Femina.hu

A Star Wars-filmek a ’70-es években kezdték meg hódító útjukat, pár év alatt a popkultúra részévé váltak, 1977-ben mutatták be az első filmet, ami az Egy új remény alcímet kapta, majd 1980-ban jött A Birodalom visszavág, 1983-ban pedig A Jedi visszatér. Azóta további részeket forgattak le a rajongók legnagyobb örömére.

A ’70-es és ’80-as években Mark Hamill volt az egyik főszereplő, aki Luke Skywalker bőrébe bújhatott, a színész az 1977-es bemutató idején 26 esztendős volt. Hihetetlen, hogy megy az idő, ugyanis ma ünnepli 70. születésnapját.

Ma 70 éves Mark Hamill

Hamillről a bal oldali felvétel egy interjú közben készült, míg a jobb oldali fotón az otthonában, a család kutyusával látható. Hetvenéves korára, mint sokan, ő is megváltozott, őszbe borult a haja, emellett az idő vasfoga az arcán is hagyott némi nyomot, ám a leglelkesebb rajongói pillanatok alatt felismerik a friss képein is. 

Mark Hamillnek teljesen más karaktert ad a szakáll.

Mark Hamillnek teljesen más karaktert ad a szakáll.

Fotó: YouTube/The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Instagram/Mark Hamill

Miután elvégezte a középiskolát, a Los Angeles City Collage hallgatója lett, ahol drámát tanult, 1970-ben debütált a képernyőn, a Headmaster című sorozatban szerepelt egy rész erejéig, majd a General Hospital című szappanoperában Kent Murray-t alakította. Hamar felismerték jó hangi adottságait, a Scooby-Doo újabb kalandjai című mesesorozat egyik állandó szinkronhangja lett. A Star Warsig főleg sorozatszerepeket kapott. A George Lucas rendezésében elkészült filmek örökre megváltoztatták az életét.

– Mindenki annyira kedves hozzám, és azt hiszik, tényleg tudják, ki vagyok valójában. A Star Wars szépsége az, hogy egy olyan dolog részesévé váltam, amit mindenütt tudnak a világon. A szülők általában azt mondják a gyerekeiknek, hogy ne álljanak szóba idegennel, de nálam kivételeznek, mert azt gondolják, jól ismernek – magyarázta az Independent lapnak 2018-ban.

Örül annak, hogy sok ember életére mély benyomást tettek a filmjei.

– Annyira érdekes, mert sokak személyes életéhez is kapcsolódik valahogy a Star Wars. Egyszer azt mesélte nekem egy rajongóm, hogy A Birodalom visszavág című filmnek köszönheti, hogy megismerte a feleségét. Mire kijött A Jedi visszatér, addigra megszületett a kisfiuk, aki a Luke nevet kapta. Más azt mesélte, hogy sokat segített neki abban, hogy feldolgozza a nagymamája súlyos betegségét. A Star Wars úgy inspirált embereket, ahogy én azt el sem tudtam volna képzelni, sokkal mélyebb módon tudnak rezonálni ezekkel a történetekkel, mint ahogyan azt mi vártuk – mesélte.

mark-hamill-2

Fotó: Getty Images Hungary, Instagram/Mark Hamill

Napjainkban is aktívan színészkedik és szinkronizál, az elmúlt években olyan sorozatokban láthattuk, mint Az utolsó srácok a Földön vagy a Mandalorian, amelyben Luke Skywalkert játszotta el ismét.

Ami a magánéletét illeti, 1978 óta nős, Marilou York három gyermekkel ajándékozta meg, Nathan 1979-ben, Griffin 1983-ban, Chelsea 1988-ban született meg.

Ő Bruce Lee lánya

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan néz ki napjainkban Bruce Lee egy szem lánya.

Neked Ajánljuk