Lil Nas X rapper slágere is elérte a Despacito és Mariah Carey rekordját – Origo

A 20 éves rapperneik minden esélye megvan ahhoz, hogy túlszárnyalja azt a teljesítményt, amit eddig csak két dallal tudtak összehozni az elmúlt 61 évben. 

A Billboard magazin 100-as slágerlistája már 61 éve sorolja hétről hétre a legjobban fogyasztott dalokat, és most óriási esélye van egy mindössze 20 éves rappernek, Lil Nas X-nek, hogy új rekordot állítson fel. Már 16. hete van a lista első helyén Old Town Road című számával, és ez eddig csak kétszer fordult elő a slágerlista történetében. Mariah Carey és a Boyz II Men slágere, a One Sweet Day érte el 1995-1996-ban, valamint 2017-ben Louis Fonsi, Daddy Yankee és Justin Bieber közös dala, a Despacito volt képes 16 héten át uralni a listát. Ha Lil Nas X-nek összejön a 17. hét is, ő az új rekorder. Az alábbi klipverziót a 17. hét megcélzása alkalmából tette fel YouTube-csatornájára.

A country-rap Old Town Road eredetileg szóló dal volt, de a 20 éves Lil Nas X mellé Billy Ray Cyrus countryénekes – Miley Cyrus énekesnő apja – is társult, a közreműködés pedig meghozta a sikert. Lil Nas X nagyon várja, hogy megdöntse a rekordot a következő héten, a közösségi médiás üzeneteiben a dal streamelésére buzdítja a rajongókat.

A sláger fogadtatása márciusban még ellentmondásos volt, a Billboard ugyanis eltávolította countrylistájáról azzal az indokkal, hogy nem eléggé countrys. Az Old Town Road a rapper debütáló, 7 című albumán jelent meg, mely a Billboard 200-as albumlistáján a 2. helyre került a hónapban.

további tartalmak a rovatból

Neked Ajánljuk