Kult: Ötven éve alakult meg az LGT | hvg.hu – hvg.hu

1971. április 6-án jelentették be az első magyar szupergrup megszületését.

A zenekart megalakító tagok mindegyike már ismert, elismert zenésznek számított. Az Omegából érkezett Presser Gábor és Laux József (illetve Laux felesége, az „LGT ötödik tagja”, a szövegíró Adamis Anna), a Metróból Frenreisz Károly, a szólógitáros pedig a Hungária korábbi zenésze, Barta Tamás lett.

Az LGT megalakulása tehát több más együttes válságát is jelentette, különösen az Omegát érintette rosszul két alaptaguk, a billentyűs, zeneszerző Presser és a dobos, Laux kiválása, erről Hűtlen barátok címmel dalt is kiadtak.

Az LGT bemutatkozó koncertje a Budai Parkszínpadon volt júliusban, augusztusban megjelent az első kislemeze (rajta a Boldog vagyok és a Ha volna szíved), decemberben első nagylemezük Locomotív GT címmel.

Az LGT a magyar rockzene történetének egyik legfontosabb zenekara. A hvg.hu Minden idők legjobb magyar albumai listáján két lemeze is szerepel, a Bumm és a Loksi.

Az első kislemezdal:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Neked Ajánljuk