Kontra: Galla Miklós dicstelen győzelme – Mandiner.hu

Laár András megdicsőült, Galla megsemmisült.

„Galla Miklós dicstelen győzelme. Véget ért a Karinthy-gyűrű körüli kálvária: Laár András feltétel nélkül átadta egykori kollégájának a becses kitüntetést jelképező gyűrűt. Laár András megdicsőült, Galla megsemmisült. Laár gesztusával hatalmasat nőtt a közönség szemében, tanúságot tett arról, hogy amit életfilozófiaként hirdet, azt meg is éli. Nem kamu békecsináló, ő tényleg egy jó lélek.

Ami pedig a legfontosabb, a kitüntetés birtokosa továbbra is Laár András. Ő mai napig egy csúcskategóriás humorista, egy nagybetűs művész. Galla kezén a gyűrű azonban éppen annyit fog érni, mint egy magyar vitézségi érem méltatlan kezekbe kerülve. Értéktelen fémdarab. Csak annak a mellén ragyog, aki bátorságával szolgálta meg.

Galla Miklós ezután is benne marad abban a szerepben, amibe magát taszította néhány éve: egy bizarr megjelenésű szatír, akit teljesen önazonosan alakít. Ki gondolta volna, hogy Galla Miklós, a Monty Python Repülő Cirkusz fordítója, magyarországi népszerűsítője egy nap ide jut. Neki köszönhetjük az »Örült jó ez a show« mondatot, amit egy tehetségtelen komédiás szerepébe bújva mondott el. Már akkor is önmagát alakította. Szegény.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

Neked Ajánljuk