Koncz Zsuzsa: Kovács Kati telefont tört Bródy hátán – Bors

Különös incidenst idézett fel Koncz Zsuzsa: a lakásán veszett össze Bródy János és Kovács Kati. A hajdani szerelmespár emlékei homályosak az esetről.

Különös incidenst idézett fel Koncz Zsuzsa: a lakásán veszett össze Bródy János és Kovács Kati. A hajdani szerelmespár emlékei homályosak az esetről.

Régóta őrzött titkot mesélt el Koncz Zsuzsa Rangos Katalinnak egy hosszú beszélgetés során. A YouTube-ra feltöltött interjúban elhangzó sztori a hajdani nagy szakmai riválisról, Ko­vács Katiról szól, akivel a pletykák szerint sosem volt igazán baráti a viszonyuk. A húszas éveikben azonban Kovács Kati épp Bródy Jánossal járt, így ő is ott volt a Koncz Fehérvári úti lakásában tartott összejövetelen – amely nem alakult békésen, mert a szerelmesek összevesztek. A viharos jelenet egyik áldozata a házigazda nehezen megszerzett telefonja volt, a másik a szövegírója.

Koncz temperamentumos lánynak jellemezte kolléganőjét © Knap Zoltán

– A telefon hosszú ideig probléma volt az életünkben, ezért nem nagyon esett jól, amikor Kati kolléganőm összetörte Bródyn a telefonunkat, mert valamiért megharagudott rá – idézi fel az interjúban a házibuli történetét Koncz. – Nagy baráti társaság, Bródy akkor éppen jegyben járt Katival, de akkor senki nem tudta ezt rajtunk kívül, pedig a tanácsnál be voltak jelentkezve, volt időpontjuk is. Kati temperamentumos lány volt, valamin vitatkozhattak a fiatalok, és a dolog vége az lett, hogy hozzávágta Bródyhoz a telefonomat. (…) Az egész társaság megmerevedett, hogy most mi van, de végül nem ezért maradt el az esküvő – mesélte az énekesnő. Kovács Kati, akit azon a sajtótájékoztatón csíptünk el, ahol az új dupla CD-jét és a DVD-jét mutatták be, egészen másként emlékszik arra a korszakra.

Bródy János, Szörényi Levente és Kovács Kati. A dalszerző-szövegíró és az énekesnő kapcsolata nem csak szakmai jellegű volt, de ez akkoriban titok volt © Fortepan

– Sosem voltam hirtelen haragú, és sosem jártam Zsuzsánál. Soha nem ütöttem meg senkit telefonnal, pláne Bródyt nem! – mondta határozottan a Bors munkatársának. – Egy hangos szó el nem hangzott köztünk, soha nem vitatkoztunk, még talán zenén sem. Hogy hozzávágtam volna a telefont? Szerintem Bródy egy másik menyasszonya lehetett, nem én, Zsuzsa valószínűleg rosszul emlékszik – legyintett az énekesnő mosolyogva.

Bródy Jánost is megkértük, idézze fel a régi történetet.

– Nagyon sajnálom, de nem tudok segíteni, mert én ilyesmire nem emlékszem. De ha Zsuzsa ezt mesélte, akkor biztos így volt – zárta rövidre beszélgetésünket Bródy János.

Tovább gurul a Rock and Roller

A rajongóknak kincs Kovács Kati új dupla CD-je, a Rock and Roller, amelyen 1974–97 közötti koncert- és stúdiófelvételek hallhatók. Ezek igazi kuriózumok, hiszen most jelennek meg először. Boltokba kerül egy DVD is, amelyen az énekesnő a 2018-as, Budapesti Tavaszi Fesztiválon, szimfonikus kísérettel előadott koncertje látható. A két kiadvány egy páratlanul gazdag életmű sokszínű világába kalauzolja a hallgatót.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

Neked Ajánljuk