Jön az első három Michelin-csillagos budapesti étterem? – hvg.hu

A portfolio.hu értesülései szerint a hat budapesti Michelin-csillagos étterem egyike, a már két csillagot szerzett Onyx meg kívánja kapni a harmadikat is.

A portfolio.hu szerint Fekete Marcell, a Gerbeaud (hozzájuk tartozik az Onyx is) illetékes igazgatója azt mondta a Dining Guide gasztro-szaklapnak, hogy a minősítés annyira befolyásolja a munkájukat, hogy a jelenlegi kitűzött céljuk a három Michelin-csillag. Ennek megszerzésén már elkezdtek strukturáltan dolgozni a háttérben, de még idő kell, hogy kiforrja magát. „A nagy szintugrás az egy és a kettő csillag között van. Ahol tehát két csillag van, ott tud három is lenni” – magyarázta.

A fejlesztések része lesz az is, hogy felújítják az Onyxot. Az étterem tervezett új belső megjelenése egy, az emberekhez sokkal közelebb hozott séfkaraktert es egy letisztult konyhafilozófiát fog tükrözni.

A magyarországi Michelin-csillagosok: Costes (2010); Onyx (2011-2017-ig egy csillag, 2018 második csillag) Borkonyha (2014), Costes Downtown (2016) Stand (2019) Babel (2019).

Neked Ajánljuk