Jean-Paul Belmondo kedvenc bokszolója Papp László volt, ezt kapta a fiától halála előtt – Metropol

A 88 éves korában elhunyt Jean-Paul Belmondo vélhetőleg az utolsó ajándékát kapta meg a magyaroktól június elején. Akkor vehetett át egy díszcsomagolású magyar bort a néhai há­romszoros olimpiai bajnok ök­löző, Papp László fiától.

Egész családunk kedvence volt Belmondo, aki apám két meccsén személyesen vendégeskedett – mesélte a Borsnak ifjabb Papp László. – Az 1958. decemberi, párizsi találkozója után bemutatták őket egymásnak. Később Madridba is elutazott miatta a színész. Remélem, az ajándékba küldött borunkból ivott egy-két pohárkával.

Ifjabb Papp László büszke arra, hogy édesapja boksztudását értékelték a nemzetközi színészvilág más nagyjai is, a német James Deannek becézett Horst Buchholz és az osztrák Nadja Tiller is miatta váltott belépőt bécsi találkozójára.

Az olimpiai bajnok Papp László volt Belmondo kedvence Fotó: AFP

A magyar bunyós pályafutása ötödik profi meccsét a párizsi Palais des Sportsban a francia Francois Anewy-vel vívta. Belmondo a találkozót az első sorból nézte meg, majd elmondta: sajnálja, hogy a kommunista magyar rezsim sokáig hátráltatta Papp profi karrierjét, és nem engedélyezte a vb-címmeccseit sem – írja a Bors.

A színész maga is bokszolt, egy interjújában aláhúzta, a franciák azért jártak bokszrendezvényekre, mert szeretik az erős ütéseket, amikből az olimpiai bajnok ki nem fogyott. Azért is rajongott érte, mert erős, technikás öklözőnek számított, kiismerhetetlen volt az ökölvívóstílusa.

Neked Ajánljuk