Itt van minden, amit nem is akartunk tudni Harry hercegről – Mandiner

Varázsgomba, tálibölés, mezei szüzességelvesztés és a többi: teljes bulvárba és önmegsemmisítő üzemmódba kapcsolt át Harry herceg a napokban, ahogy sorra derültek ki részletek frissen megjelenő könyvéből. A brit herceg ugyan csak őszintén kívánt feltárulkozni, de leginkább egy imázsbeli harakiri látszik kibontakozni.

Beszéljünk akkor megint a brit királyi családról! Mint tudjuk, Nagy-Britanniában

évszázadok óta nyílt viták, híradások és pletykák alanya, tárgya és elszenvedője lehet a királyi família,

ezt hozta magával az ország történelme a dicsőséges forradalom és az azt követő királyok óta.

A huszadik század, annak is a második fele, meg a 21. század eddigi évtizedei pedig még inkább a brit uralkodóház körüli végtelen hír- és pletykaözönt szabadították rá a brit lakosságra és a nagyvilágra. Gyakorlatilag szétválaszthatatlan szimbiózisban él már egymással a mostanra királynőjét és matriarcháját elveszített királyi család, a monarchia megannyi intézménye és a belőlük élő tisztviselő és személyzet, valamint a brit bulvársajtó.

A végtelen saga legújabb botrányos fejezeteit az elmúlt napokban és hetekben Harry herceg, III. Károly király kisebbik fia szállította, aki előbb feleségével, Meghan Markle-lel közös netflixes dokusorozatban, majd most egy újabb könyvben, illetve más megszólalásokban kívánta teríteni lapjait, a szándékai szerint a lehető legőszintébben beszélve önmagáról, a királyi családjáról, belső tépelődéseiről és konfliktusairól, akár saját rokonaival is.

Az eredmény: egy mostanra nevetségességbe hajló nyilvánosságbeli ámokfutás.

Mint Harry meséli, apja, Károly állítólag azt mondta Dianának a születése után: „Nagyszerű, adtál nekem egy örököst és egy tartalékost, a munkámat elvégeztem” – majd apja ment rögtön a barátnőjéhez, Camillához. Állítólag. Harry szerint.

Azt is megtudtuk a minap: Harry herceg saját bevallása szerint nem kevesebb, mint 25 tálib harcost megölt az afganisztáni küldetése során, amikor a brit seregben szolgált. Azt állítja, azért tudja a pontos számot, mert a technológia pontosan meg tudta mondani neki. „Ez nem egy olyan szám, ami elégedettséggel tölt el, de nem is tartom kínosnak” – fejtegette tovább.

Hogy e bejelentése hogyan befolyásolja felesége, gyermekei és saját maga biztonságát a jövőben, bármerre is járnak vagy otthon ülnek majd, erősen kérdéses.

Harrytől megtudtuk, hogy ő és Vilmos ugyan azt ígérte, nem állnak apjuk útjába a Camillával való kapcsolatában, de arra kérték őt, ne vegye feleségül. A Camillával való első találkozását olyannak írta le, mintha szurit kapna („csukd be a szemedet, akkor nem is fogod érezni”), de egyébként Camilla hűvös volt vele, hiszen ő csak a tartalékos volt, nem a nála fontosabb trónörökös.

Aztán jött a sztori is, miszerint a Meghannal való házassága miatti családi viták során Vilmos herceg a saját lakásában földre lökte őt,

ami miatt Harry ráesett a kutyája táljára, az összetört, a háta pedig bibis lett.

Vilmos ugyan később visszajött bocsánatot kérni, de azt is kérte Harrytől, hogy Meghannak ne mondja el. Harry viszont csak azért is elmondta neki – miután már a saját terapeutájának is beszámolt a történtekről.

A belső családi viták kapcsán Harry azt is elújságolta, hogy Károly azt mondta fiainak: „Kérlek, fiúk, ne tegyétek az utolsó éveimet nyomorúságossá”.

De még ennél is intimebb történeteket is megosztott: például azt, hogy édesanyja, Diana halálát Károly mondta el neki, a Balmoral kastélyban az ágya végébe ülve, térdét megfogva közölte, hogy „Kedves fiam, anyának autóbalesete volt”. Harry szerint Károly olyan volt, mint egy politikus, nem ölelte meg őt.

Kiderült az is, hogy Harry később jósnőhöz is járt, aki állítása szerint üzeneteket tudott Dianától küldeni neki.

Harry a mélyfúrásban végül odáig is eljut, hogy könyvében elárulja: a szüzességét egy zsúfolt pub mögötti mezőn veszítette el 17 évesen, egy idősebb nővel összefeküdve. Elárulja azt is, hogy szintén 17 évesen kipróbálta a kokaint, füvet szívott a Kensington palota kertjében és az etoni iskolában.

Pár éve Kaliforniában a varázsgombát is kipróbálta,

amitől hallucinálni kezdett, és azt vizionálta, hogy egy vécécsésze fejet növeszt és beszélni kezd hozzá. Megtudhattuk azt is, hogy körül van metélve, de egyébként a péniszét megcsípte a fagy, amikor az Antarktiszon kirándult.

Mindezeket és a további önfeltárásait mindenki elolvashatja majd Harry herceg megjelenő könyvében, akinek csak affinitása van hozzá.

Reméljük, hogy ezen információk közlése után Harry herceg már sikeresen tudja őrizni a magánszféráját Meghannel és a gyerekekkel – bár hogy mi az, ami még nem tudható róla mindezek után, igencsak kérdéses.

Neked Ajánljuk