Itt az első kép a 270 kilós Brendan Fraserről – Egészségkalauz.hu

Megjelent egy első kép, amelyen az 53 éves Brendan Fraser a The Whale, vagyis A bálna szerepében látható. A színész egy 270 kilós angoltanárt, Charlie-t alakítja, aki családja és szerelme elvesztése után bánatevésbe kezd, majd betegesen elhízik – írja a híradó.hu.

Fraser korábban éveken át küzdött depresszióval, ami miatt a rivaldafény is elkerülte. A mostani látványos “beteges elhízásnak” azonban ehhez szerencsére semmi köze: Frasert műprotézisekkel és rengeteg sminkkel maszkírozták szinte teljesen felismerhetetlenné, amiről a színész egy korábbi interjúban így mesélt:

„Ez a film olyan lesz, amilyet még nem láttál. A jelmezek és az egész látványos és egyszerre elborzasztó is egyben. Ez messze áll mindentől, amit eddig csináltam.”

Az evészavarok száma évről évre nő

Az esetek nagy többségében mindig komoly pszichoszomatikus zavarok állnak a háttérben. A táplálkozási zavarok mindig ott alakulnak ki, ahol bőségesen van miből habzsolni, és így van miről lemondani is.

Az érzelmi evők a problémáikat elpalástolják, hogy csak az ízekre, az ételre, az evésre tudjanak koncentrálni. Az igazi érzelmeik, a megoldásra váró problémáik így még mélyebbre kerülnek a tudatalattiban, miközben az egész életük merő étkezéssé alakul. Nem tudnak kitörni az evés rabságából, szó szerint uralkodik rajtuk az étel.

A kövérség mindig közlésértékkel bír

A nem vállalható érzések közvetítésére kiválóan alkalmas a túlsúly. Így a negatív érzések, a rossz párkapcsolatban élők reménytelen függetlenségi törekvései, félelmei, függőségei nyilvánulhatnak meg bánatzsír formájában.

Elhízás: ezért lehet veszélyes

A szakemberek szerint az elhízás, a magas vérnyomás, a magas vérzsírszint és a cukorbetegség olyan gyakran fordul elő együtt, hogy akár “négyes fogatként” is lehetne aposztrofálni a jelenséget. A tünetegyüttest metabolikus szindrómának nevezik, melynek többnyire feltűnő külső jegyei is vannak, amelyek valószínűsítik a kórkép jelenlétét.

A veszélyeztetett típus tagjai főleg törzsre, hasra híznak, tehát náluk alma-típusú elhízásról beszélhetünk, amit laikusok akár sörhasként is emlegetnek. A túlsúly mértéke azonban nem mindig egyenesen arányos az anyagcsere-eltérések súlyosságával. Sokszor egészen kisfokú túlsúly is kifejezett anyagcsere változással jár együtt. A hasi predominanciájú súlynövekedés, és a vele együtt megjelenő magas vérnyomás, vérzsír eltérések, cukorbetegség – mint szív- és érrendszeri rizikófaktorok – legsúlyosabb szövődményei a szívinfarktus és a stroke (agyi érelzáródás, agyvérzés)

Elhízás és lelki gondok – így húzhatja ki a gödörből a pszichológus – olvasson tovább!

Neked Ajánljuk