Igazi csúcsbombázó? Így néz ki a valóságban Az Ötödik Elem-film kék dívája, akinek a hangja felébresztette a fél univerzumot – Promotions.hu

Valószínűleg sosem ismernéd fel, de a díva így néz ki a valóságban. Maïwenn Le Besco már 46 éves.

Az Ötödik elem a kilencvenes évek végének egyik legikonikusabb filmje, Luc Besson egyik legjobb rendezése, amelyben nagyon vékonyan keveredik a sci-fi, az irónia, a melankólia, a világvége és a francia humor, és mindez nyakonöntve egy kis Die Hard-életérzéssel a legendás Bruce Willis által. Igazi mestermű a Földről és az űrből, a Földről és az űrről. A film persze számtalan egyéb elképesztően ikonikus mozzanat miatt is világhírű lett, mint például Milla Jovovich szalagruhája, vagy éppen a kék díva éneke.

Valószínűleg nagyon kevesen tudják Magyarországon, hogy a filmben a kék dívát Maïwenn Le Besco világhírű francia filmrendező és színésznő játszotta. Valószínűleg kevesen is néztek utána. A színésznő vietnámi, algír és francia felmenőkkel is rendelkezik amúgy, már gyermekkorában is színészkedett, így a francia közönség számára ismerősen csenghetett a neve.

1992 és 1997 között a film rendezőjének felesége volt, közös gyermekük is van.

Amúgy később kiderült az is kuliasszatitokként, hogy a szerzők azt gondolták, hogy egy híres operaénkes ki fogja tudni majd énekelni a földöntúli hangokat, ám a valóságban ez nem így volt. Ilyen nagy hangközökkel ugyanis elképesztően lehetetlen váltani ilyen gyorsan, így végül a jelenetet úgy oldották meg, hogy külön-külön vették fel a hangokat, majd összevágták azokat szépen. Így született meg az ikonikus és jellegzetes jelenetsor.

Így néz ki 46 évesen Maïwenn Le Besco:

Borítókép: Profimedia

Neked Ajánljuk