Harry herceg és Meghan hercegné is együtt volt a királyi családdal a pénteki istentiszteleten – Telex

Több mint két éve először volt nyilvánosan együtt a királyi család többi tagjával Harry herceg és Meghan hercegné a platinajubileumi ünnepségek részét képező pénteki hálaadó istentiszteleten, írja a Sky News.

Eredetileg ezen részt vett volna a 96 éves II. Erzsébet királynő is, azonban ezt csütörtök este végül kénytelen volt lemondani, miután az uralkodásának 70. évfordulóját ünneplő eseménysorozat csütörtöki programja során fájdalmai voltak. Csütörtökön Londonban a helyszínen néztük meg az ünnepségsorozat nagyszabású nyitányát, itt olvashatják riportunkat>>>

Harryék Vilmos herceg és Katalin hercegné előtt érkeztek a székesegyházba, majd pedig Károly herceg és Kamilla hercegné következtek. A trónörökös képviselte ezúttal az uralkodót.

Harryék szerdán repültek Angliába kaliforniai otthonukból gyerekeikkel együtt. Csütörtökön ott voltak a katonai díszszemlén is, de a Buckingham-palota erkélyén nem álltak ott a királyi család tagjaival.

2020 elején jelentették be, hogy szakítanak a brit királyi családdal, és Amerikába költöznek. A családdal való szakításra szerintük azért volt szükségük, mert a sajtó és részben a család is ellenséges volt Meghan Markle-lal, Harry rasszizmust is sejtetett. A kapcsolatuk a feszültségek ellenére nem szakadt meg teljesen a királyi családdal, 2022 április közepén váratlanul II. Erzsébetet is meglátogatták.

A csütörtöktől vasárnapig tartó négynapos rendezvénysorozatban csúcsosodnak ki a II. Erzsébet uralkodásának 70. évfordulóját ünneplő események szerte az Egyesült Királyságban. II. Erzsébet generációkon és a világot teljesen megváltoztató eseményeken átívelő életét és uralkodását itt tekintettük át képekben.

A Szent Pál-székesegyházban Boris Johnson brit miniszterelnök is felolvasott a bibliából. Azonban a Canterburry érsek helyett csak a York-i érsek volt jelen, mivel előbbinek a hét elején pozitív lett a koronavírustesztje.

Boris Johnson a feleségével, Carrie-vel érkezett a székesegyházhoz, amikor azonban kiszálltak az autóból, a közelben várakozó tömegből többen is hangosan fújoltak. Johnsont ez nem hozta zavarba, a lépcsőn felfelé csak mosolygott.

Boris Johnson a héten úgy nyilatkozott, hogy „nagyon-nagyon meglepte”, amikor pénzbüntetést kapott azért, mert kiderült: részt vett a járványügyi lezárások idején rendezett Downing Street-i partikon. Itt írtunk az úgynevezett Sue Gray-jelentés megállapításairól, mely azt volt hivatott kivizsgálni, hogy mik történtek a brit miniszterelnöki hivatalban és más kormányzati intézményekben a koronavírus-járvány alatt.

Neked Ajánljuk