Görög Zita Balázséknak: Vadon Jani erőtlen bocsánatkérése nem elég! – Mandiner

A modell-műsorvezetőt is felháborították az RTL műsorában történtek.

Görög Zita is reagált Sebestyén Balázs és Vadon Jani nagy port kavart ügyére, amelyről a Mandiner is beszámolt.

A modell nem érti, hogy engedhették, hogy az „ominózus jelenet” lemehessen élő adásban, valamint Balázs szerepét is kifogásolta az eset kapcsán – írta a Blikk.

Mint ismert, Sebestyén Balázs és Vadon Jani az RTL Celeb vagyok, ment ki innen! című műsorát forgatja Kolumbiában. A keddi adásban egy Pedró nevű kisfiúnak is szerep jutott, akivel a műsorvezetők leveleket akartak beküldeni a játékosok táborába. Ekkor csúszott félre a hecc:  Vadon Jani magyarul olyan kérdéseket intézett a kisfiúhoz, mint például azt, hogy „anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?”, illetve, hogy „tudod, hogy ha tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?”

Vadon Jani a szerdai műsorban ugyan bocsánatot kért a viselkedéséért, de ettől függetlenül még mindig sokan fejezik ki ellenérzésüket a magyar közélet szereplői közül a történtek miatt. 

„Nem akartam egy olyan műsort népszerűsíteni, ahol élőben abúzálnak egy 10 éves kisfiút”

Görög Zita közösségi oldalán osztotta meg véleményét az ügyben. Az egykori modell úgy fogalmazott:

„Próbáltam magam tegnap (szerdán) visszafogni, sikerült is. Nem akartam egy olyan műsort népszerűsíteni, ahol a szerkesztők és műsorvezetők élőben abúzálnak egy 10 éves kisfiút. De a szalagcímekben szereplő mondatok, amelyek azt harsogják a NÉZŐK SZERINT elfogadhatatlanul beszéltek a kisfiúval, felhúzott.
Tényleg alig érzi ezt valaki? Csak a néző? Nem meri leírni mindenki, hogy ez gáz? Hogy egy gyermeket nem alázunk meg? Hány főszerkesztőnek van helyén van a szíve, mer beolvasni az rtl-nek és van tisztában a gyermekjogokkal? Hol tartunk? Hová tartunk, ha egy ilyen párbeszéd élőben lemehet? Kíváncsi lennék a kisfiú szerződésére, a tiszteletdíjra amit kapott!?”

„Vadon Jani erőtlen bocsánat kérése nem elég!”

Görög Sebestyén Balázs reakcióját is kritizálta:

„Tehát a férfi, aki a Forbes magazin szerint az egyik legbefolyásosabb magyar, a férfi, aki zen buddhistának vallja magát, aki szerint túl rövid ahhoz az élet, hogy bűntudatot cipeljük magunkkal, az a férfi nem fél nemi erőszakon viccelődni, a királynő halálán vagy egy 10 éves gyermeken. Kijelentése szerint pedig tisztában volt mi zajlott előtte. De nem tett semmit. Ahogy az rtl is mélyen hallgat.

Vadon Jani erőtlen bocsánat kérése nem elég!

Csak halkan megkérdem? Ezt hívják profizmusnak? A mindenen átgázoló, mindent a nézettségért hozzáállást? Érzelmeket másképp nem lehet kiváltani? A kedvesség, a cukiskodás tényleg ennyire leértékelődött? Biztos volt idő amikor tette, amit elvártak tőle. De közben elfelejtett felnőni. Felnőni a felelősséghez. Sajnos ezzel nincs egyedül” – fejtette véleményét a történtekről Görög Zita.

A Blikk egy korábbi cikkében azt is felidézte, hogy Balázsék már 12,5 millió forint büntetésnél járnak: ekkora az az összeg, amit a rádióműsorukban és a televíziós szerepléseik közben elhangzott megjegyzésekért kaptak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól. Utóbbi szerv a keddi eset miatt jelenleg is vizsgálódik állampolgári bejelentés nyomán.

Nyitókép: YouTube

Neked Ajánljuk