Fekő Ádám: Méltatlan a vita Kóbor János halála körül, de egy dologra rámutat – Mandiner.hu

Az halottgyalázás, ami a a magyar zenetörténelem egyik legnagyobb énekesével történik az interneten.

„Az minimum halottgyalázás, ami a a magyar zenetörténelem egyik legnagyobb énekesével történik az interneten. De jó tudni: van felelőse ennek is.

Kóbor János héten bekövetkezett haláláról a covid előtti világban nagyjából le lehet zongorázni fejből, hogyan alakult volna a párbeszéd: egy nagyon kis és nagyon monomániás fideszező rétegen túl egy emberként gyászolta volna az ország azt a férfit, aki elénekelte a magyar poptörténelem talán legjobb dalát, kicsit fanyalogtunk volna rajta, hogy a ilyen-olyan okok miatt manapság már egyszerűen lehetetlen akkora őrületet okozni magyar zenekarnak, mint amit a szinte vallássá vált Omega tudott, aztán mindenki ment volna tovább a dolgára.

De hát ez a covid utáni világ, Kóbor János pedig szerencsétlenségére több helyen is elmondta, hogy nemcsak az oltásokban nem hisz, de tulajdonképpen az egész koronavírusban sem nagyon. Ez épp elég volt ahhoz, hogy Kóbor egészen méltatlan módon nemcsak legendaként, hanem az egész szörnyűséges oltásvita címerállataként távozzon.

Minden jel szerint még nagyon hosszú ideig velünk fog maradni a nem is olyan régen még megváltásként várt védőoltás körüli vita, a Kóbor körüli hangok pedig jól mutatják, hogy korábban szinte elképzelhetetlen reakciók és gyors szövetségek köttettek az énekes körül: az élet szentségét hangoztató oltáspártiak simán kimondják, hogy meg is érdemelte a vén hülye, hiszen nem oltatta be magát, a kevésbé oltáspártiak pedig az irgalmat kérik számon, a hardcore oltásellenesek pedig értelemszerűen kussolnak, rosszabb esetben a szokásosnál is kacifántosabb konteókat terjesztenek, hiszen nekik speciel tényleg nehéz megmagyarázni, miért ment el egyik napról a másikra egy minden jel szerint egészséges ember.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Neked Ajánljuk