Ez a balatoni szőlőkarópad állítólag nem csak szép, de az ijesztő külső ellenére kényelmes is – Index

Egy pingvinpár kétszer is betört egy szusis bódéba az új-zélandi Wellington egyik legforgalmasabb vasútállomásán. Első alkalommal, amikor lefülelte a rendőrség a tolvaj pingvineket, visszavitték őket a kikötőbe. Viszont aki jártas a krimik világában, tudja: az elkövető mindig visszatér a tett helyszínére.

A filmes kriminálpszichológia a pingvinekre is fokozottan érvényes, ugyanis, nem csak hogy ismét visszatértek lopni, 

egy fészket is elkezdtek építeni a bódé alatt.

Sajnos a környék tele volt vamzerekkel, és felnyomták a pingvinpárost, akik elhagyni kényszerültek a tejjel-hallal folyó Kánaánt.

A rendőrség csapdát állított, amibe a pingvinek – lévén oktalan jószágok – simán bele is sétáltak, minden elővigyázatosság nélkül vetették magukat a csalinak kirakott lazacra, a zsaruk pedig jól lekapcsolták őket, és mentek vissza a vízbe.

Szakértők szerint nem szokatlan a komisz pingvinek viselkedése, ugyanis párzási időszakban a madarak biztonságos helyet keresnek a tojásaiknak, és gyakran előfordul, hogy épületek alá fészkelnek be.

A kis kék pingvin a legkisebb pingvinfajta, állva mindössze 25 centiméter magasak és nagyjából 1 kilót nyomnak. A kis állatokat súlyosan veszélyezteti az élőhelyük csökkenése, valamint a kutyák is veszélyt jelentenek rájuk. 

(CTV News)

Neked Ajánljuk