Erzsébet királynőnek le kell mondania az esti koktélozásról – hvg.hu

Az orvosai tanácsára kell átértékelnie a viszonyát a száraz martinihez.

Noha jó egészségnek örvend, az orvosai tanácsára le kell mondania az esti alkoholfogyasztásról a brit uralkodónak. A Vanity Fair információi szerint az orvosok csak különleges alkalmakra tanácsolják Erzsébet királynőnek az alkoholfogyasztást, hogy a lehető legegészségesebben vágjon neki a jövő évi platina jubileumának, illetve az azt felvezető idei eseményeknek.

A Vanity Fair arról is ír, hogy Erzsébet általában egy martinival zárja esténként a napot. „Nem nagy ügy számára, nem egy nagy ivó, bár kissé igazságtalannak tűnik, hogy az életének ebben a szakaszában le kell mondania a kevés élvezetek egyikéről” – mondta a lapnak egy, a királyi családhoz közel álló forrás.

A királynő nehéz időszakon van túl, a férje, Fülöp herceg áprilisban halt meg, és az unokája, Harry herceg is folyamatosan szolgáltat okot az aggodalomra. Erzsébet királynő ugyanakkor a legutóbbi megjelenésein boldognak és energikusnak mutatkozott, még akkor is, ha néhány napja bottal jelent meg a walesi parlamentben.

Noha a brit uralkodó a nyilvánosság előtt ritkán fogyaszt alkoholt, palotai források szerint esténként egy-egy itallal zárja a napot. A száraz martini a kedvence, akárcsak Károly hercegnek.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Neked Ajánljuk