Érzelmes szavakkal búcsúztak Hagridtól a Harry Potter-filmek sztárjai – Index.hu

A skót származású színész a Roxfort vadőrét, Hagridot alakította a Harry Potterben, de tehetségéről sokat elárul, hogy az IMDb-n létrehozott adatlapján több mint 100 film- és sorozatcím szerepel, vagyis tekintélyes életpályát hagyott maga mögött.

Halálhírét követően egykori munkatársai is elbúcsúztak a színésztől. J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írója, Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Rupert Grint (Ron Weasley), Bonnie Wright (Ginny Weasley) és Tom Felton (Draco Malfoy) is elköszönt Coltrane-től.

Soha nem lesz még egy, Robbie-hoz fogható ismerősöm. A tehetsége elképesztő volt, hálás vagyok a sorsnak, hogy ismerhettem, együtt dolgozhattam és együtt nevethettem vele. Szeretetet és mély részvétemet küldöm a családjának, mindenekelőtt a gyermekeinek

– írta közösségi oldalán J. K. Rowling.

Robbie volt az egyik legviccesebb ember, akivel valaha találkoztam, gyerekkorunkban folyamatosan megnevettetett minket a forgatáson. Különösen kedves emlékeim vannak róla, Az azkabani fogoly forgatásán ő tartotta bennünk a lelket, amikor órákig bujkáltunk a szakadó eső elől Hagrid kunyhójában, ő pedig történeteket és vicceket mesélt, hogy megmaradjon a jókedvünk. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy találkozhattam és dolgozhattam vele, és nagyon szomorú vagyok, hogy elhunyt. Hihetetlen színész és kedves ember volt

– olvasható a Daniel Radcliffe által jegyzett közleményben.

Emma Watson egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben búcsúzott Hagridtól:

Robbie volt a legviccesebb nagybácsi, akivel valaha is találkoztam. Mélyen gondoskodó és együttérző volt velem gyerekként és felnőttként is. A tehetsége olyan hatalmas volt, hogy teljesen érthető, hogy óriást játszott – bármekkora helyet képes volt megtölteni a zsenialitásával. Robbie, ha valaha is olyan kedves leszek, mint te voltál velem egy filmforgatáson, ígérem, a te nevedben és emlékedben teszem. Tudva, hogy mennyire imádlak és csodállak. Nagyon fog hiányozni a kedvességed, a melegséged, a nevetésed és az öleléseid. Egy nagy családdá tettél minket. És tudd, hogy te is a család része voltál. Nem volt jobb Hagrid. Miattad volt öröm Hermione-nak lenni.

Tom Felton ekképp köszönt el egykori kollégájától:

Az egyik legkedvesebb emlékem a Harry Potter forgatásáról az első film éjszakai forgatása volt a Tiltott Rengetegben. 12 éves voltam, Robbie gondoskodott rólunk, és vigyázott mindenkire, aki körülötte volt. És közben megnevettette őket. Könnyedén. Egy nagy, barátságos óriás volt a képernyőn, de még inkább a való életben. Szeretlek, haver – köszönök mindent.

Megszakad a szívem a hír hallatán. Soha nem fogom elfelejteni a szivar és a szakállragasztó illatát – csodálatos kombináció. Senki más ezen a bolygón nem tudta volna eljátszani Hagridot, csak Robbie. Robbie olyan volt a filmekben, mint Hagrid a könyvekben – melegszívű, együttérző és vicces. Egy óriási szívű ember, aki még évtizedekkel később is vigyázott ránk. Találkozunk a túlvilágon, Bobser

– írta az Instagramon Rupert Grint.

Robbie Coltrane a Harry Potter-franchise mellett olyan filmekben is szerepelt, mint a 007 – A világ nem elég és az Aranyszem, az Ocean’s Twelve vagy éppen a Van Helsing.

(Borítókép: Robbie Coltrane 2011. július 7-én. Fotó: Carl Court / AFP)

Neked Ajánljuk