Ennyit kaszáltak Nagy Feró, Ákos és Mága Zoltán cégei tavaly: kiszivárogtak a számok – Blikk.hu

A híres magyar előadók pénzügyei között turkálva kiderült például, hogy Nagy Feró cége tavaly megduplázta az árbevételeit, Ákos pedig rekordévet zárt. Mága Zoltán újévi koncertje közhasznú tevékenységnek minősült, az általa alapított zenekart működtető egyesületen százmilliók folynak át.

Nagy Feró családi cége, a Nagyferó Produkció Kft. jó évet zárt 2018-ban, 67,2 millió forintról 132,7 millióra növelte a bevételeit, az adózott profitja pedig 300 ezer forintról 25 millióra emelkedett. Sok tévés szereplése volt, sokat koncertezik, és tavaly volt a Beatrice életműkoncertje is az Arénában. Az Őrbottyánban bejegyzett cégnek Feró mellett a felesége a tulajdonosa. Jelenleg két alkalmazottjuk van, 2018-ban viszont csak egy volt, akinek a bérére és járulékokra 3,3 millió forintot költöttek. A cikkből kiderül, hogy Feró elég nagy kockázatokat vállalt az Aréná-koncerttel, hiszen a helyszínért kétmilliós foglalót rakott le, amit a felesége tudta nélkül fizetett ki.

Nagy Feró jól keresett 2018-ban / Fotó: Zsolnai Péter
Nagy Feró jól keresett 2018-ban / Fotó: Zsolnai Péter

Rekordévet zárt Kovács Ákos előadó-művészeti vállalkozása is: a zenész tulajdonában lévő Fehér Sólyom Bt. közel 562 millió forint árbevételt könyvelt el, illetve 240 millió forint profitja maradt az adózás után 2018-ban.

Ez a 2017-es számokhoz képest nagyon extra, hiszen akkor „csak” 60 milliós bevétele volt a cégnek. Leírják, hogy 2017-ben Ákos nem sokat koncertezett, ezzel szemben 2018-ban dupla koncertet adott az Arénában, valamint turnézott és fesztiválozott is.

Ezt a 240 milliós nyereséget Ákos nem vette ki a cégből, így a Fehér Sólyom tőkéje megközelíti az egymilliárd forintot: 996 millió forintra rúg. A portál megjegyzi, Ákos résztulajdonosa még az Andante Borpatikát üzemeltető cégnek is.

Kovács Ákos cége rekordévet zárt / Fotó:Gy. Balázs Béla
Kovács Ákos cége rekordévet zárt / Fotó:Gy. Balázs Béla

A Mága Zoltán nevével fémjelzett Talentum Művészeti Nonprofit Kft. nettó árbevétele 2018-ban 337 millió forintra csökkent, az egyéb bevétele viszont 435 millió forintra nőtt (az egyéb bevétel forrását nem részletezték a kiegészítő mellékletében). Az előző évi, 54 milliós vesztesége eltűnt a cégnek, 2018-at már 324 millió forint nyereséggel zárta, amely összeg az eredménytartalékba került. Adót 2017-ben és 2018-ban nem fizettek, mert a társaság közhasznú céggé alakult át.

Mága Zoltán /Fotó: Grnák László
Mága Zoltán /Fotó: Grnák László
Neked Ajánljuk