Élet+Stílus: Galambos Lajos piacon árulja a családi vagyont | hvg.hu – hvg.hu

A budaörsi piacon többek közt a festményeit és a harmonikáját lehet megvenni, de a kínált portékák közt egy eredeti Picasso-rajzról készült litográfia is található.

Mint írtuk, nemrég nem jogerős ítélet született a zenész ügyében, amelyben víz-, gáz- és áramlopással, valamint hivatali vesztegetéssel vádolták. Első fokon két év tíz hónap börtönbüntetést kapott, ám Galambos Lajos reméli, hogy másodfokon bebizonyosodik az igaza, hogy mint állítja, nem követett el bűncselekményt.

„Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon” – mondta a Blikknek Galambos.

A zenész vasárnap a budaörsi használtcikk-piacon árulja majd az értékeit, és azt mondja, a bevétel teljes egészét alapítványoknak utalja. A tárgyak között van egy Németh Miklós-festmény, amelynek a kikiáltási ára százezer forint, egy harmonika, a legnagyobb kincs pedig egy eredeti Picasso-rajz, amely hétszázezer forintról indul. Ezt egy régi rajongója hagyta a zenészre.

Értékesítés alatt áll a mocsai vendégház is, azt 165 millió forintért árulja Galambos Lajos.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Neked Ajánljuk