Barátai vallottak az Irigy Hónaljmirigy tagjának tragédiájáról – Infostart.hu

„Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász” – erősítette meg a tragédia tényét a népszerű paródiazenekar internetes közösségi oldalán.

“Zoli hirtelen lett rosszul, kórházba került, ahol több életmentő műtéten is átesett. Közben volt, hogy jobban érezte magát, aztán sajnos megint operálni kellett, és egyszercsak bekövetkezett ez a tragédia” – mesélte a zenekar egyik frontembere, Sipos Péter (51), aki néhány napja még meglátogatta a kórházban a barátját. “Az intenzív osztályon feküdt, s akkor is épp két műtét között volt…” – írta a Blikk.

A mirigyek jó kapcsolatot ápoltak Ambrussal azok után is, hogy a nehéz sorsú zenész elhagyta az együttest. A művész 2005 decemberében szenvedett súlyos autóbalesetet, koponyatöréses agyzúzódása miatt mesterséges kómában tartották, majd két hónappal később kezdhette meg a rehabilitációt.

“Fájdalmam sosem volt, pszichiátriai kezelésre sem volt szükségem, de újra kellett tanulnom járni” – vázolta a Blikknek a korábban az alkohol démonával is küzdő Ambrus Zoltán, elismerve, hogy egyensúly- és beszédközpontjának sérülése miatt bizonytalanabb lett a járása és a beszéde.

Egy ismerőse szerint Ambrus sosem épült fel igazán a súlyos baleset után. “Sérülése a munkásságára is hatással volt, nem élhette a régi életét. Sokat betegeskedett, nagyon lefogyott. Tudta, hogy nagy a baj, de egyáltalán nem kesergett” – mondta a barát.

Neked Ajánljuk