Átneveztek egy JK Rowling nevét viselő brit iskolai házat az írónő „transzfóbiája” miatt – Mandiner.hu

Az oktatási intézmény közleménye szerint „számos kérés” érkezett a diákoktól és a munkatársaktól az ügyben.

Átneveztek egy korábban J. K. Rowling nevét viselő iskolai házat egy brit gimnáziumban, mégpedig az írónő „transzfóbnak” minősített megszólalásai miatt – írja a Sky News.

Az essexi Boswells School hat tanulóháza híres brit állampolgárok nevét viseli, ezek közül a vörös ház például a Harry Potter-regényfolyam szerzőjének vezetéknevét. Most azonban kiderült, hogy az iskolában nem éppen akarják elfogadni Rowling véleményét, ugyanis az oktatási intézmény közleménye szerint „számos kérés” érkezett a diákoktól és a munkatársaktól ennek felülvizsgálatára – az írónő korábbi, transzneműekkel kapcsolatos meglátásai miatt.

Az ebben a kérdésben vallott nézetei nem egyeznek az iskolánk politikájával és meggyőződésével, miszerint ez egy olyan hely, ahol az emberek szabadok lehetnek

 – hangzott az érvelés.

J. K. Rowling régóta kritizálja feminista szempontból a transzmozgalmat, rendszerint kiállva azon alapelv mellett, hogy az ember nemét biológiai neme határozza meg, és hogy a biológiai nők nők, a magukat nőnek képzelő férfiak pedig nem nők, hanem férfiak. 

Nyitókép: Tolga Akmen / AFP 

Neked Ajánljuk