Al Pacino összetört – szívszaggató szavakkal búcsúztatja a Keresztapa legendáját – Híradó

James Caanra emlékezik Hollywood színe-java. A színész, akit a legtöbben A Keresztapa és a Mi a manó című filmekből ismerhetnek, július 6-án 82 éves korában halt meg.

Nyolcvankét éves korában elhunyt James Caan amerikai színész, a Keresztapa Sonny Corleonéjának alakítója

A hírt a színész családja jelentette be a Twitteren:

„Nagy szomorúsággal értesítünk benneteket, hogy Jimmy július 6-án este elhunyt” – olvasható a bejegyzésben.

Az Oscar- és Emmy-díjra jelölt színész halálhírét követően barátai, rajongói és kollégái is elismeréssel adóztak emléke előtt – írja cikkében az Entertainment Tonight.

„Jimmy a fogadott testvérem és életre szóló barátom volt. Nehéz feldolgozni, hogy ő már nincs a világon. Nagyszerű színész, briliáns rendező és kedves barátom volt. Imádtam őt, hiányozni fog”

– búcsúztatta szívhez szóló sorokkal Al Pacino.

(Fotó: Frederick M. Brown/Getty Images)

Robert De Niro szintén megemlékezett elhunyt kollégájáról, ahogy A Keresztapa-filmek rendezője Francis Ford Coppola is.

„Jimmy olyan valaki volt, aki hosszabb ideig és közelebb állt hozzám, mint bármely színész, akit valaha ismertem. Az emléke soha nem fog a feledésbe merülni.”

Caantól Hollywood színe-java búcsúzott, Kathy Bates, Billy Dee Williams, Michael Mann, Adam Sandler, Barbra Streisand, Andy Richter, Gary Sinise, Maria Shriver és Jill Hennessy is.

Caan a Keresztapa első (1972) és második részén (1974) kívül jelentős szerepet kapott az 1971-es Brian énekében, az 1981-es Az erőszak utcáiban, az 1990-es Tortúrában, valamint a 2014-ben bemutatott Hazárdjátékban is.

James Edmund Caan Bronxban született, a Michigani Állami Egyetemen és a Hofstra Egyetemen tanult, ahova többek között Francis Ford Coppolával is együtt járt. Színészetet a New York-i
Neighborhood Playhouse színi iskolában hallgatott.

Négyszer volt házas, mind a négyszer elvált, öt gyereke született.

Neked Ajánljuk