A Tankcsapda miért tarthat autós koncertet, más meg nem? – hvg.hu

Több állomásos autós koncertet szervezett a NOX volt énekesnője is, amire minden készen állt, azonban betiltottak minden ilyen rendezvényt, kivéve a Tankcsapdáét.

Péter Szabó Szilvia a Facebookon írta meg mit gondol arról, hogy pénteken a debreceni repülőtéren megtartotta első autós-koncertjét a Tankcsapda, ugyanis egy jól időzített kormányrendelet lehetőséget adott erre a zenekarnak. A csütörtökön meghozott rendelet pénteken lépett életbe, és három nap múlva, május 31-én már hatályát is veszítette.

Péter Szabó Szilvia a NOX énekese viszont már korábban jelezte, hogy az általa két hónappal ezelőtt megálmodott és kitalált hasonló forgatókönyv szerinti koncertje emiatt nem lehetséges. „Több állomásos autós koncerteket szerettünk volna csinálni! Szinte már minden startra készen állt.”

Péter Szabó Szilvia azt írta a posztjában, hogy „ennek a kormányrendeletnek az értelmében mi nem csinálhatjuk meg ezeket a koncerteket és sajnos hétfőtől tiltva is lesznek az ilyen jellegű zenés rendezvények is. Szomorú szívvel reméljük, hogy ez csak valami félreértés, vagy tévedés, hiszen hetek óta dolgozunk valamin, ami biztonságos lenne a vírusra nézve, minden óvintézkedést, jogszabályt maximálisan betartva, hogy végre újra együtt lehessünk. Hirtelen lett tilos, ami eddig nem volt az!”

Mint megjegyzi értetlenül áll a kormány intézkedése előtt, a Tankcsapdának ennek ellenére jó bulikat kívánt, a közönségének pedig azt ígérte, hogy “minden idén elmaradt koncertet, szeretetet és energiát” pótolni fognak, amint lehetséges lesz.

Neked Ajánljuk