A Saturday Night Live meghívójához hasonlította Orbán Balázs bejelentkezését Kid Rock – Mandiner

Az egyik legnépszerűbb tv-showt Bill Maher műsorában emlegette az amerikai zenész, mégpedig a miniszterelnök politikai igazgatójával való találkozása kapcsán.

Bill Maher amerikai showman YouTube-csatornáján fut a Club Random nevű műsor, melynek vendége vasárnap Kid Rock volt. A sztárt szeptemberben látogatta meg Nashville-i otthonában Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, s erről az élményéről mesélt műsorában Mahernek.

„Akarsz valami furcsát hallani?” – vezette fel a sztorit Kid Rock. Elmesélte, hogy nemrég nála járt a miniszterelnök jobbkeze – bár csak másodjára sikerült eltalálnia, hogy melyik országé, először Törökországra tippelt –, akivel korábban Tucker Carlson forgatott Magyarországon, s aki nagy rajongója Kid Rocknak. Miután Orbán Balázs felhívta Kid Rockot, hogy a környéken jár, így szívesen találkozna vele, a zenész azt mondta, „gyere el ebédre, mert ez kibaszott furcsa, nagyon imádom!” 

A zenész indoklásként úgy fogalmazott, ha nemet mondana, az olyan lenne, mintha a Saturday Night Live meghívását utasítaná el az ember. Csak összehasonlításként: a legnépszerűbb, 305 Emmy-jelöléssel bíró amerikai tv-műsorról van szó.

Kid Rock aztán röviden jellemezte Magyarország politikai helyzetét – „tudod, ők ott eléggé jobboldaliak, ismered a mozgalmat, bármeddig újraválaszthatnak négyévente, ő (mármint Orbán Viktor) már tizenkét éve van” –, majd elmondta, Orbán Balázzsal az abortusztörvény módosításáról is beszélgettek. „Ez nagyon furcsa, de két oldala van: mielőtt abortuszt hajtatna végre, az anyának meg kell hallgatnia a gyerek szívhangját.”

„Úgy voltam vele, ez ijesztő és nagyszerű. Annyi különböző irányba kalandozott el az agyam… Azt gondoltam, ez olyan, mintha kínoznál valakit. De ugyanakkor meg ez egy kib*szott gyerek lehet, aki Isten kib*szott Földjén sétál” – összegezte a magyar abortuszszabályozással kapcsolatos érzelmeit Kid Rock.

A 444 úgy számolt be a beszélgetésről, hogy „tudod, Orbánt négyévente újraválasztják örökké”, továbbá a szívhangrendeletről szóló részről azt írták, „ez eléggé úgy hangzott, mintha kínoznák az anyákat”. Rejtély, hogy ezek a mondatok honnan származnak, mert Kid Rock ilyet nem mondott, amit viszont pozitívumként említett a szívhangrendeletről, az kimarad a cikkükből.

_

Nyitókép: Facebook

Neked Ajánljuk