A meztelen Majka és Tilla miatt bírságolt a Médiatanács – hvg.hu

2 millió 345 ezer forintra bírságolta a Médiatanács a TV2 szolgáltatóját a Bezár a bazár! nem megfelelő időben vetített előzetese miatt. A Life TV-nek naturalisztikus jelenetek miatt kell fizetnie.

Helytelen korhatár-besorolás miatt 2 millió 345 ezer forintra bírságolta a TV2 szolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. Az eljárás a Bezár a bazár! című műsor előzetesei miatt indult, állampolgári bejelentések alapján.

A Médiatanács határozata szerint a kvízműsort a két műsorvezető, Till Attila és Majka meztelen futásával népszerűsítő előzetest a televízió márciusban és áprilisban 67 alkalommal nem megfelelő időpontban sugározta. A döntés kimondja, hogy a műsorelőzetes humoros jellege sem ellensúlyozta azt, hogy nem a védendő korosztály érettségi szintjén ábrázolták a meztelenséget, és megkérdőjelezhető magatartásmintát közvetítettek.

A Life TV szolgáltatójára 80 ezer forint bírságot szabott ki a grémium, amiért a Ha ciki, ha nem: beteg vagy! című műsorának előzeteseit márciusban nyolc alkalommal is napközben vetítette. Az előzetesekben olyan ritka vagy extrém betegségeket, orvosi beavatkozásokra utaló naturalisztikus jeleneteket mutattak, amelyek a 16 év alatti korosztály tagjaiból szorongást, túlzott félelmet válthattak ki.

Az előzeteseket mindkét csatornán csak a 21 és hajnali 5 óra közötti sávban lehetett volna vetíteni, 16-os korhatár-besorolással.

Neked Ajánljuk