A Família Kft. egykori gyereksztárját fel sem ismerni: Spáh Dávid 41 évesen látványosan lefogyott – Femina.hu

Spáh Dávid látványosan lefogyott, a Família Kft. egykori gyereksztárjára alig lehet ráismerni. Úgy érzi, élete legjobb formájában van 41 évesen.

A Spáh ikrek nevét 1991. október 13-a után egy csapásra megismerte az ország: a Szép család Misije és Ricsije pillanatok alatt lett közönségkedvenc hazánk első szituációs komédiájában. 

Spáh Dávid lefogyott

Az ekkor mindössze tízéves ikerpár a nézők szeme előtt nőtt fel, nyolc esztendőn keresztül láthattuk őket a képernyőn a széria 1999. augusztus 24-ei fináléjáig. Azóta csak ritkán vállalnak tévés szereplést, de még így is feltűnő, Spáh Dávid milyen drámai átalakuláson ment keresztül az utóbbi időszakban.

Spáh Dávid 2020-ban és most. Az arcán is nagyon látszik, mennyit fogyott.

Spáh Dávid 2020-ban és most. Az arcán is nagyon látszik, mennyit fogyott.

Fotó: TV2/#maradjotthon, YouTube/Palikék Világa by Manna

A Palikék Világa by Manna YouTube-csatorna Hová tűnt? rovatában az adás két másik műsorvezetője, Konyári Edinka és Wágner Tamás sem tudták megállni, hogy ne jegyezzék meg, mennyire jól néz ki.  

A cikk az ajánló után folytatódik

– Mindig nagyobb voltam, ekkora nem voltam soha (…) Nem tudtam egyáltalán fogyni, csak mindig hízni. Minden nyáron egyre kövérebb voltam. Azon paprikáztam fel magam, hogy amikor lementem oda, ahol nyaralni szoktunk, és szembe jött velünk az egyik szomszéd, aki ismer 25 éve, mindig megjegyezte, megint meg vagyok kicsit emberesedve – kezdte a beszélgetést.

Arról álmodozott, hogy egy napon visszavág neki: amikor arra tesz megjegyzést, mennyit fogyott, a szemébe mondja, nem szép dolog minősíteni más emberek külsejét – de végül ezt soha nem kérte ki magának. Idén pedig minden adott lett volna hozzá, hiszen több mint 30 kilót adott le.

spáh-dávid-2

Fotó: YouTube/Palikék Világa by Manna

Elárulta, hiába próbálta elhitetni magával, nem zavarja a felesleg, nagyon bántotta. Ráadásul fogyási kísérletei is rendre kudarcot vallottak, bármit csinált, nem mozdult a súlya. Végül orvoshoz fordult, és kiderült, inzulinrezisztenciája van.

– Nekem egy gramm szénhidrát úgy hatott, mint másnak 400. Ebből áll össze az az egyenlet, amivel kapcsolatban lehetett cselekedni. 

Szász Marci, az egykori csodagyerek ma

Csodagyerekként lett ismert a ’90-es évek közepén. Két és fél éves korában magától megtanulta a betűket, két hét alatt megtanult írni. Megvolt az esély, hogy csodafelnőtt lesz belőle, aki akár Nobel-díjat is kap, de arra is, hogy kisiklik az élete, és harmadik lehetőségként, hogy rivaldafénytől mentes, civil életet él. 

Cover-fotó: Facebook/Csonka András Hivatalos Oldala

Neked Ajánljuk