A börtönt kockáztatja Gáspár Evelin zaklató exe – Index.hu

Éles konfliktus robbant ki Gáspár Evelin és volt párja, Gazsi Boldizsár, illetve családjaik között. A fiú úgy érzi, szíven szúrták, szinte belebetegedett a szakításba. Annyira kikészült az elmúlt pár nap történéseitől, hogy a családja már az öngyilkosságtól félti, pszichiátriára kell mennie.

A férfi megzsarolta a lányt intim helyzetben készült képekkel, ami miatt most a szabadságvesztés is fenyegeti. Erről a lány ügyvédje, Szilágyi Roland beszélt a Borsnak, aki szerint van esély rá, hogy börtönt kapjon a fiú a jogsértés miatt.

Gáspár Evelin volt barátja intim képekkel zsarolja a lányt.

Evelin ügye sokkal több annál, mint hogy megosztottak róla privát fotókat. Az, hogy a volt barát fotókat osztott meg, önmagában polgárjogi kérdés, sérelemdíj követelhető miatta. Ha azonban Evelin elesik a reklámbevételektől, partnerprogramoktól, esetleg munkáktól a botrány miatt, az már kártérítési per tárgya, akár milliós összeg is perelhető. A büntetési tételeket a körülmények is befolyásolják. Ha kitesz a volt barát egy fotót, és feltételeket szab, vagyis »ha nem jössz vissza hozzám, akkor megint kiteszem», az már zaklatás kategória. Ez a joggyakorlat szerint egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha azt mondja, pénzt kér az intim fotókért, az zsarolás kísérlete. Ha viszont azt mondja, megöllek téged vagy magamat, az minősítő körülmény

– mondja az ügyvéd.

A fiatal férfinak korábban már volt rendőrségi ügye. Jogosítvány nélkül vezetett, ami miatt 72 órára rabosították.

Igazi háború robbant ki Gáspár Evelin és volt párja, Gazsi Boldizsár, illetve családjaik között.

Neked Ajánljuk