Zavarodottan nevetgélve magyarázkodott Karácsony Gergely, miután Gyurcsány Ferenc megint megalázta – Origo

Csütörtökön reggel Karácsony Gergely bejelentette, hogy meg akarja vétóztatni a Fővárosi Közgyűléssel az atlétikai világbajnokságot. A javaslattal – ahogy azt megírtuk – teljesen nyilvánvalóan a fővárosi közlekedési káoszról és a dugókról akarja elterelni a figyelmet, Gyurcsány azonban nem hagyja, hogy bárki véletlenül is úgy gondolja, hogy Karácsony bármiről is dönthet egyedül: ezért a DK-val éjjel benyújtatta ugyanazt a javaslatot, amelyet Karácsony reggel sajátjaként bejelentett.

A járvány miatti rendkívüli felhatalmazással élve Karácsony Gergely főpolgármesterként az elmúlt hónapokban bármikor dönthetett volna saját hatáskörben a csütörtök reggel hisztérikusan bejelentett vétóról, mégis megvárta a Fővárosi Közgyűlést. Ez azért is teljesen logikátlan, mert a rendkívüli jogkörrel Karácsony számtalanszor visszaélt.  Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy most miért várt a közgyűlésre mindössze annyit tudott kibökni: így tartotta helyesnek. 

Arra pedig, hogy mit szól hozzá, hogy Gyurcsányék néhány órával korábban benyújtották azt a javaslatot, amelyet sajátjaként jelentett be a főpolgármester, már ennyit sem tudott mondani, csak zavarodottan nevetgélni kezdett, és azt hajtogatta, őt ez nem zavarja. 

Mint arról többször beszámoltunk, a fővárosban a nyári hónapokban, amikor alig van autó, hatalmas közlekedési káosz alakult ki, amivel Karácsony semmit nem tud kezdeni. Nem vonja vissza az ostoba és teljesen haszontalan biciklisáv-kijelöléseket (miközben alig van biciklis az utakon), összevissza, minden koncepció nélkül zárnak le utakat. A mostani vétóbejelentéssel erről akarják elterelni a figyelmet.

Eddig is tudtuk, hogy a főpolgármesternek Gyurcsány diktál, de talán a néhány hónappal ezelőtti krákogásnál is megalázóbb módon jelezte most a bukott miniszterelnök, hogy ő az úr a baloldalon.

Ezért pártja, a DK éjjel előre benyújtotta azt a javaslatot, amelyet reggel Karácsony bejelentett: nehogy valaki véletlenül úgy gondolja, a főpolgármester bármit is gondolhat egyedül.

Neked Ajánljuk