Vasárnap hajnalra befejeződött az Érdnél kisiklott mozdony mentése – 444.hu

A tervezettnél korábban, vasárnap délelőtt tíz óra helyett már szombat éjfélre befejezték az érdi vasútállomáson túlfutott mozdony műszaki mentését, valamint a beemelés és daruzás miatt elbontott felsővezeték helyreállítását. Így vasárnap hajnaltól ismét teljes útvonalon közlekednek a a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon közlekedő vonatok, nem kell pótlóbuszra szállni Kelenföld és Százhalombatta között.

A kisiklott mozdony mentését pénteken este tízkor 30-40 szakember közreműködésével kezdték meg. A mozdony még hétfőn délután indult el engedély nélkül az érdi vasútállomáson. Egy csonkavágányra került, annak a végén kiütötte az ütközőbakot, majd túlfutva kisiklott.

A 126 tonnás mozdony a vonatközlekedésben a hét folyamán nem okozott gondot, azonban a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat, valamint a közúti közlekedést is a Velencei úti híd érintett szakaszán. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállították az utasokat a műszaki mentés végéig.

Szombaton reggel 6.00 óráig tartott a felsővezeték-hálózat visszabontása, ezt követően állították fel a darut. Ennek segítségével délelőttre már annyira sikerült visszavontatni a mozdonyt a csonkavágányra, hogy negyed tizenegytől feloldhatták az útzárat Érden, a Velencei úti vasúti felüljárónál.

A mozdonyt szombat délután sikerült visszaemelni a sínekre. Ezt követően elbontották a darut, és még késő este megkezdődhetett a biztosítóberendezés kábeleinek helyreállítása, valamint a felsővezeték visszaépítése, amely mintegy 6 órát vett igénybe. (Via MTI)

Népszerű

Neked Ajánljuk