Vajna Tímea Andy Vajna örököse, de nem tudni, mit örökölt – hvg.hu

Andy Vajna örököseként írt alá egy TV2 csoport eladásához köthető ügyletről szóló dokumentumot a januárban meghalt filmproducer özvegye, Vajna Tímea – szúrta ki a G7, amely szerint ez alapján úgy tűnhet, hogy az 50 és 100 milliárd forint közöttire becsült vagyon az özvegyre szállhat.

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, hiszen öt éve, amikor minden érdekeltségét a vagyonkezelőjébe pakolta Andy Vajna, rengeteg támadás érte, mondván offshore cégeken keresztül üzletel és viszi ki a pénzt az országból, így az itthoni érdekeltségeit végül az AV Investmentsbe gyűjtötte össze.

A hagyatékot most az Andrew G. Vajna Revocable Trust kezeli, ám az nem tiszta, hogy pontosan mekkora vagyonról van szó, mert halála előtt a volt filmproducer megint átalakította a hozzá tartozó céghálót, és a magyarországi érdekeltségeit az offshore-hátterű amerikai Cinergi Pictures Entertainmentbe szervezte ki.

Most az látszik valószínűnek, hogy a vagyonelemekből valamennyi biztosan az Andrew G. Vajna Revocable Trustnál maradt, vagy oda került vissza, de hogy mennyi pontosan, azt nem tudni. Egy dolog viszont biztos: Vajna Tímea árulja a Lamborghinijét.

Neked Ajánljuk