Ungár Péter: „Ideülünk, odaülünk, jaj, de nehéz nekünk” – Mandiner

Az ellenzéki politika „egy önmagáról szóló picsogás” – jelezte az LMP frakcióvezetője.

Az ellenzéki politika „egy önmagáról szóló picsogás, az önsajnáltatásról és önmagáról szól, pedig azokról kéne, akik ezt finanszírozzák” – idézi az LMP frakcióvezetőjét az atv.hu.

„Vannak emberek – és igenis nekik is van felelősségük a saját szavaikért –, akik elmondják folyamatosan a tuti receptet, ahogy meg lehet dönteni az Orbán-rendszert, hetente beleszeretnek egy új Messiásba, aki éppen mindent jól csinál, és nem lehet kritizálni. Bajnai Gordon, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, mikor kicsoda. És ezek az emberek egyszerűen képtelenek biológiailag az önreflexióra. Szerintem ezt lehessen elmondani” – hangzott el az Index Kibeszélő című műsorában Ungár Pétertől, aki úgy gondolja,

az ellenzéki hat pártból három-négy nem tudja önmagát definiálni, és ez súlyos probléma.

„Ha azt mondjuk, hogy baloldalinak lenni vagy baloldali gazdaságpolitikai, társadalompolitikai gondolatokat gondolni rossz dolog, soha nem lesz többsége a baloldalnak. Ha elfogadjuk a Fidesz-narratívát, amit a »baloldali« szóval, vagy a »liberális«, vagy a »zöld« szóval csinál, akkor soha nem fogunk tudni társadalmi többséget szerezni, mert senki az égadta világon nem fog olyanra szavazni, aki önmagát sem tudja büszkén vállalni” – fejtette ki.

Ungár szerint a kampány során hibáztak abban, hogy átengedték a megélhetéssel kapcsolatos politikai kérdéseket a kormánynak, ezért is vesztettek el baloldali szavazóköröket. 

„A választójogi rendszer nagyobb részét alapvetően kétharmados módon tudjuk megváltoztatni. Kétharmaddal kell ahhoz nyerni. Nemhogy nem nyertünk kétharmaddal, hanem kétharmaddal vesztettünk” – mondta Ungár.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Neked Ajánljuk