Újabb tüntetés szerveződik szerda estére a kata szigorítása miatt – Népszava

kata;tüntetés;Momentum Mozgalom;

2022-07-12 20:59:00

Vidéken több városban is utcára vonultak a változtatások miatt. 

„Katás vagyok, ments meg! – Tüntetés a katakárosultak mellett”

Ezzel a címmel hirdetett meg szerda estére demonstrációt a Kossuth térre a Momentum Mozgalom. „A hatalom kevesebb mint egy nap alatt fogadta el az új, igazságtalan katatörvényt. Ezzel a módosítással négyszázezer katakárosultba, összesen egymillió emberbe rúgnak bele, ennyi embert taszítanak létbizonytalanságba. Ellehetetlenítik ezzel a futárokat, a grafikusokat, az ügyvédeket, az újságírókat, a virágkötőket – hosszú a lista” – írják az esemény Facebook-meghívójában

A Telex közben arról tudósít, hogy vidéken is több helyszínen demonstráltak. Egy olvasójuk beszámolója szerint Debrecenben, a belváros egyik forgalmas kereszteződésénél, a Csapó utca–Rákóczi utca sarkánál blokkolta a forgalmat nagyjából 100-200 tüntető hétfő délután. Szegeden 80-100 demonstráló jelent meg a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri központja előtt. 

Budapesten a Margit híd lezárása továbbra is tart. A rendőrség nyolc óra környékén azt közölte, helyreállt a villamosforgalom, illetve egy korábban villamossínen ülő, állapotos nő nem volt hajlandó együttműködni a rendőrökkel, majd fájdalmakra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá.

Neked Ajánljuk