Újabb közlekedési problémát oldana meg Karácsony Gergely – Mandiner.hu

„Megszüntetjük a rollerkáoszt!” – írta közösségi oldalán a főpolgármester.

Karácsony Gergely szerint az elektromos rollerek egyszerre jelentenek kihívást és lehetőséget a nagyvárosoknak: kihívás, mert egy teljesen szabályozatlan területről beszélünk, lehetőség, hisz egy környezetbarát, energiatakarékos közlekedési mód. „Ezért a Fővárosi Önkormányzat a kerületekkel, a BKK-val és a rollerszolgáltatókkal közösen dolgoznak egy szabályozáson, amely megszüntetni az elektromos rollerek közterületi elhelyezése okozta káoszt”írta Karácsony Gergely közösségi oldalán.

A bejegyzésből kiderül, hogy jövő év első feléig több száz mikromobilitási pontot terveznek létrehozni, ahol a használaton kívüli rollereket szabad majd elhelyezni. Karácsony úgy tervezi, hogy ezek a pontok pár perc sétára lesznek egymástól és nem fogják zavarni a gyalogosforgalmat.

„Hosszabb távon szeretnénk ideiglenes kerékpártárolási lehetőséget is biztosítani a mikromobilitási pontok többségén, a jövő év első felében már kerékpártárolásra alkalmas mikromobilitási pontokat is létre fogunk hozni” – zárta bejegyzését a főpolgármester.

Fotó: Földházi Árpád

Neked Ajánljuk