Újabb elkeserítő rekord: 48 koronavírusos magyar beteg halt meg az elmúlt 24 órában – Index.hu

1423 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel  50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1259 főre emelkedett, 14 905-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 34 016 fő. Az aktív fertőzöttek 30 százaléka, az elhunytak 39 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen – derül ki a kormányzati tájékoztató honlap szerdán közzétett adataiból.

Mint ismeretes, a tegnapi nap közzétett adatok szerint 989 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hazánkban, azonban Müller Cecília jelezte az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy egy informatikai hiba miatt ez a szám alacsonyabb a valós keddi adatoknál, így a kimaradt számot a maihoz adták hozzá. A halálozások száma akkor 38 fővel döntött fekete rekordot.

Minden megyében azonosítottak új fertőzötteket a mai nap adatai szerint, a legtöbbet ezúttal is Budapesten, 284 főt. A második legtöbb, 224 új fertőzöttet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében találták, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig 172 új fertőzöttet regisztráltak. A legalacsonyabb szám Somogy megyében mutatkozott, itt 8 új betegről tudnak az elmúlt 24 órában.

A tájékoztató portál emlékeztet a meghozott óvintézkedések szigorú betartásának fontosságára. A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik.

  Illusztráció: Átló Koronamonitor

(Borítókép: MTI / Czeglédi Zsolt)

Neked Ajánljuk