Sport – Továbbra is lélegeztetőgépen tartják Csollány Szilvesztert – Index.hu

2021.12.11. 17:03

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépre került Csollány Szilveszter  olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.

A Magyar Nemzet egy interjú miatt  kereste meg a sportolót még november végén, aki először gyengélkedésre hivatkozva türelmet kért, később pedig már azért nem tudott nyilatkozni, mert kórházba került. Erről a lap munkatársait SMS-ben tájékoztatta. 

A Bors értesülései szerint az olimpikont a korábban felröppent információkkal ellentétben még mindig az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán kezelik. Állapota válságos, és továbbra is lélegeztetőgépen tartják. 

A Blikk arról írt, hogy a Csollány Szilveszterhez hasonlóan súlyos állapotban lévő betegeket egy olyan, az életfunkciókat fenntartó, műtüdőként működő ECMO-készülékkel (extrakorporális membránoxigenizációs gép) kezelhetik, mellyel korábban Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselőt látták el akkor, mikor megfertőződött a koronavírussal. 30-40 ilyen készülék van az országban, és a kezelés annyira megterheli a szervezetet, hogy csak fiatalabb betegeknél alkalmazzák.

Az 51 éves Csollány Szilveszter gyógyulásáért sporttársai egy emberként szorítanak. 

Lesújtott minket a hír, és az egész tornásztársadalmat sokkolta.

Mást nem mondhatok, csak azt, hogy imádkozunk Csollányért, és szurkolunk, hogy újra a mindannyiunk által ismert, vidám Szilvesztert láthassuk újra

– nyilatkozta a lapnak korábban Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke. 

(Borítókép: Csollány Szilveszter 1998. november 28-án. Fotó: Harry Melchert / Picture Alliance / Getty Images)

Neked Ajánljuk