Rőfös Géza: Gyurcsány nővére őrjöng a Facebookon: Márki-Zay Péter becsapott minket! – Mandiner

Itt a Gyurcsány-show új évada, vadonatúj mellékszereplőkkel.

„Éva néninek az nem tetszik, hogy a volt miniszterelnök-jelölt bejelentette pártalapítási szándékát. Lehet, szólni kellene neki, hogy nem szabad mindent kimondani, ami kikívánkozik az emberből. Itt a Gyurcsány-show új évada, vadonatúj mellékszereplőkkel és rengeteg hátba szúrással!

Sokunkat tölt el csodálattal az a szívós kitartás, amellyel az értelmét vesztett baloldali összefogás vezetői próbálják életben tartani szörnyszülöttjüket. A tény, hogy a negyedik kétharmados vereség pillanatában nem mindenki ugrott egymás torkának, hanem csak szépen, fokozatosan kezdtek egymás hátába vágni a kést, sokat elárul a szivárványkoalíció tagjainak realitásérzékéről.

Az látszik, hogy az egykori radikális nemzeti pártból a DK szatellitszervezetévé torzult Jobbik (vagy most már inkább Jobbikocska) és annak elnöke, Jakab Péter semmit sem tanult a vereségből, és erősebben kapaszkodik a Főnök kisujjába, mint a járni tanuló csecsemő – ahogy Don Gyurleone is hitet tett az örök ellenzéki szerep mellett. Vállvetve harcolnak a valóság ellen, törekedve arra, hogy saját felelősségük helyett mindenki a már elsüllyedt hajó Kapitányát, Márki-Zay Pétert okolja a kudarcért.

A még Hódmezővásárhelyen, saját fellegvárában is csúfos vereséget szenvedő korábbi miniszterelnök-jelölt alighanem végleg búcsút inthet annak a gondolatnak, hogy valaha helyet kaphat ilyen széles körű együttműködés tárgyalóasztalánál. Nem mintha erre igénye lenne. Mert bár Márki-Zay a kampányban bizonyította, hogy távolról sem ő a legélesebb kés a fiókban, azt azért nem feltételezzük, hogy ismét kezet nyújtana azoknak, akik már a vereség másnapján elárulták.”

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Neked Ajánljuk