Rendszerellenes piknik, mintsem katatörvény elleni hídfoglalás van az Erzsébet hídon – hvg.hu

Helyszíni tudósítónk szerint egészen más szellemiségű a mostani gyűlés, mint a korábbiak.

Ahogy arról korábban írtunk: péntek este fél 7 körül elfoglalták az Erzsébet hidat a katatörvény ellen tüntetők az MKKP vezetésével.

Fél órával később kollégánk arról mesélt: a hídon továbbra is 150-200 ember van jelen, és a gyűlés hangulata merőben más, mint a korábbi, nagyobb létszámú és feszültebb hangulatú gyűléseken volt. Ahogy fogalmaz: „ez inkább rendszerellenes piknik, mintsem katatörvény elleni hídfoglalás.”

©

A kora esti órákban zene nincs, de a felépített kis színpadon beszédek vannak; említésre méltónak egyelőre csak a „Magyar HíDlapból”, azaz egy, a hídfoglalásról szóló kiadványból olvastak fel Hírcsárda-jellegű álhíreket a Kutyapárt társelnökei. A nyomtatvány új száma a hídon készül, kollégánk szerint bárki odamehet tollbamondani a történetét hozzá.

Atrocitásokról szó nincs: a hídfoglalók – ellentétben a korábbi tüntetésekkel – csak a rendőri lezárást követően mentek le az úttestre. A rendőrök a Ferenciek terén túlig biztosítják a tüntetést – amelyre kollégánk szerint szállingózva, ha jönnek egyáltalán új emberek.

©

Később felszólal elvileg Iványi Gábor, viszont Tamás Gáspár Miklós lemondta a bejelentett beszédét.

Neked Ajánljuk