Református kollégium átadásán vett részt Orbán Viktor, elárulta, mik a próbatételek – Index.hu

Az eseményen a kormányfő úgy fogalmazott: nem volt kérdés, hogy az állam, illetve a kormány a magyar reformátusok mellé áll a bajban, „hiszen ezért nemzeti a kormány”.

A miniszterelnök az istentiszteleten az MTI híradása szerint elmondta, hogy  az újjáépítés több mint kötelesség, inkább törlesztés, mert sok mindent kaptak a kollégiumtól, mióta megnyitotta a kapuit.

Magyarország pedig újra és újra erőt kapott az újrakezdéshez, a megújuláshoz, a rombolás utáni országépítéshez. Erre a megújuló erőre, amely a református identitás lényegét jelenti, ma legalább akkora szükség van, mint a második világégés vagy a kommunista rendszer bukása után volt – tette hozzá.

Orbán Viktor beszédében a mostani próbatételek között említette a háborút, az éhínséget, illetve a járványokat.

Novemberben érkezik az emelt összegű nyugdíj

Szombaton az idősek világnapja alkalmából posztolt közösségi oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök a videóban elmondta, hogy a kormány az idei évben már fizet inflációs nyugdíj-kiegészítést fizet, amelyet november 10. és 15. között kapnak majd kézhez a nyugdíjasok.

Arról is említést tett, hogy a gazdasági növekedés mértékét látva a kormánynak lehetősége lesz idén is  nyugdíjprémiumot fizetni a nyugdíjasoknak, amit a tervek szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak kézhez.

(Borítókép:  Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a megújult dunamelléki püspöki székház, református teológia és újjáépített kollégium átadása alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2022. október 1-jén.  Fotó:  Máthé Zoltán / MTI)

Neked Ajánljuk