Petőfi költeményeihez hasonlította Márki-Zay beszédeit Lukácsi Katalin – Mandiner

A költőóriás mellett egy jézusi hasonlat is előkerült a beszélgetés során.

Ahogy arról a Mandineren is beszámoltunk, Lukácsi Katalint, Márki-Zay Péter egyházügyi felelősét is megviselte a vasárnap esti választási eredmény. Zokogva ölelte át bánatában a temetőben Bibó István sírkövét.

Hétfő este aztán a Pesti TV-ben vendégeskedett, ahol Ferkó Dániel műsorvezető arra kérte, értékelje a kampányt és a választási eredményt.

Természetes, hogy elindult a bűnbakkeresés

Lukácsi többek között elmondta, úgy érzi, „beleszálltak Márki-Zay Péterbe”,

majd arra a kérdésre, hogy érdemes volt-e a baloldali pártoknak összefognia, azt a választ adta: kötelességük volt kipróbálni ezt az utat, amivel a választók ösztökélték őket. Majd kitért arra, hogy ennek az összefogásnak a „Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) volt a katalizátora”, ők a kezdetek óta az összefogás mellett kardoskodtak.

Az MMM elnökségi tagja kitért arra is, hogy természetes, hogy egy ilyen vereség után elkezdődött a bűnbakkeresés az ellenzéken belül.

Ilyen a „Márki-Zay Péterizmus”

Ferkó Dániel arra is kíváncsi volt, hogyan lehet Orbán Viktort Hitlerhez hasonlítani.

Ezt a karcos részt Lukácsi Katain „Márki-Zay Péterizmusnak” nevezte, és hangsúlyozta, hogy a bukott miniszterelnök-jelölt beszédeit mindig is átlengte egyfajta kettősség. Azt is hozzátette, hogy Márki-Zay a fideszes szavazókra is a nemzet aktív részeként tekintett, helyet kaptak a „Szeretemország víziójában”.

Márki-Zay kettőssége egy költői eszköz 

Erre a műsorvezető emlékeztette Lukácsit, hogy a jelölt a kampány során (és még azelőtt is) megannyi társadalmi csoportot megsértett. Lukácsi erre úgy reagált, hogy Márki-Zay kettőssége egy stílus. egy „költői eszköz”. Majd párhuzamot vont Márki-Zay Péter beszédei és Petőfi versei között.

Ezt követően pedig még egy jézusi hasonlat is előkerült, amelyet azzal támasztott alá a politikus, hogy

Jézus is tett olyan erős kijelentéseket, amelyekkel felrázta a hallgatóságát.

S ez igaz Márki-Zay Péterre is.

Az említett interjút az alábbi videóban tekintheti meg:

Nyitóképen Lukácsi Katalin, az MMM elnökségi tagja. Fotó: Képernyőfotó

Neked Ajánljuk