Petíciót indít a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel – Origo

Szeptember elsejétől petíciót indít a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel, ezzel arra kívánják emlékeztetni az embereket, hogy akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint “akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot” – közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté azt mondta: 2002 és 2010 között, amikor a baloldal kormányzott – a legtöbb ideig Gyurcsány Ferenc vezetésével -,

 • elvettek egy havi nyugdíjat,
 • elvettek egy havi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól,
 • megszüntették az otthonteremtési programot,
 • devizahitelek felvételére kényszerítették a magyar családokat,
 • megszüntették a családi adókedvezményt,
 • kórházakat zártak be,
 • 600 milliárd forintot vontak el az egészségügyből,
 • 16 ezer aktív kórházi ágyat számoltak fel,
 • hatezer egészségügyi dolgozót elbocsátottak,
 • háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére az áram árát,
 • valamint 16 százalékról 19-re emelték a társasági adót.

Az elmúlt években a baloldalon a teljes kontrollt Gyurcsány Ferenc szerezte meg, ezért mindegy, hogy Jakab Péter, Karácsony Gergely vagy Dobrev Klára indul miniszterelnök-jelöltként, Gyurcsány Ferenccel állunk szemben – jelentette ki.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc “szereplők mögé bújva újra hatalomra akar kerülni”, ezért a Fidesz azokat, akik nem akarják, hogy “újra hazudjanak reggel, éjjel és este, akik nem akarják, hogy Gyurcsány újra lovasrohamot vezényeljen a saját honfitársai ellen, vagy szemeket lövessenek ki, akik nem akarják, hogy fizetőssé tegyék az egészségügyet”, arra biztatja, hogy támogassák a petíciót.
“Nem hagyhatjuk, nem fogjuk engedni”, hogy “ugyanazok az emberek, akik 2002-2010-ben tönkretették az országot”, hatalomra kerüljenek – emelte ki.

A frakcióvezető szerint Karácsony Gergely főpolgármester fővárosi teljesítménye nem értékelhető. Budapest romokban van, mindenhol kosz, szemét és dugó van, és eszkalálódott a hajléktalanhelyzet is – fogalmazott, hozzáfűzve: számos fővárosi döntés Gyurcsány Ferencéknél születik meg, mivel tele van a városháza is az ő embereivel.

Gyurcsány Ferenc és Karácsony GergelyForrás: Facebook/Gulyás Gergely

Kocsis Máté arra számít, hogy az uniós viták folyamatosak lesznek, és elítélő nyilatkozatokat tesz majd az európai mainstream, mert a brüsszeli elit a baloldalt szeretné hatalomra segíteni.
Magyarország és a brüsszeli vezetők között vita van például a migrációs kérdések miatt, és a gyermekvédelem területén is “összeakadtunk” – mondta a frakcióvezető, aki szerint meglepő uniós álláspontok voltak ezzel kapcsolatban. Hozzátette:Azt hittem, a gyermekvédelem közös európai érték, de kiderült, hogy ezt már beelőzte az LMBTQ-propaganda feltétel nélküli támogatása”.A frakcióvezető közölte: a migrációs kérdésekben Magyarország továbbra sem hajlandó elfogadni a kvótajavaslatokat, amelyek az afganisztáni helyzet miatt újra felerősödtek.

Neked Ajánljuk