Perintfalvi Rita: A református lelkészeknek nem küldte le a kormány az egymilliós szájkosárpénzt? – Mandiner

A magyar katolikus egyház, ha így folytatja és ilyen szervilis módon kiszolgálja az orbáni rezsimet, 20-30 év múlva ki fog halni.

„Pár nappal ezelőtt Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnöke a Mandiner hasábjain nagyon félremagyarázta a kollaboráns egyházakkal szemben megfogalmazott felhívásomat, amiben arra szólítottam fel az ellenzéki hívőket, hogy gyakoroljanak az eddiginél sokkal keményebb és radikálisabb kritikát az egyházaikkal szemben.

Idézem Balog Zoltánt: „Egy hangos kisebbség az egyházak »kollaborálásának« tekintette és tekint minden olyan megnyilvánulást, melyet a kormánypártok támogatásaként lehetett értelmezni. (…) Ebben kizárólag azt volt hajlandó látni, hogy az egyházak így hálálják meg a bőkezű állami támogatást. (…) Tanulságos önsorsrontás ez.”

No, akkor kedves Balog Zoltán ehhez mit szól? Vagy a református lelkészeknek nem küldte le a kormány az egymilliós szájkosárpénzt? Szerintem ez az önsorsrontás! Az ilyen szervilis, áruló magatartás!

Én nem tudom tényleg, hogy az egyházaink vezetői honnan veszik a bátorságot ahhoz, hogy ennyire hülyére vegyék a híveiket! Nem látják, hogy a hívek között az elégedetlenség egyre növekszik? Dobszay János cikke világosan rávilágít arra, amit nemrég Gégény István egy a Szemlélek Blog által végzett kutatással is kimutatott: a hívek többségének elege van az egyházak szervilizmusából! És egyre tisztábban látják – bár igyekszenek előlük eltitkolni a valóságot – hogy valójában mi folyik az egyházakban.

2017-ben a Kölni Főegyházmegyében tartottam papoknak egy 3 napos szemináriumot. Olyan papoknak, akik már 20-30 vagy még több éve dolgoznak a német katolikus egyháznak. S köztük voltak nagyon konzervatív módon gondolkodók is. Tehát nem csupán a »dekadens progresszív nyugat« véleményét írom le – ahogy idehaza próbálják beállítani. Soha nem felejtem el ugyanis, amit akkor nekem mondtak: »A magyar katolikus egyház, ha így folytatja és ilyen szervilis módon kiszolgálja az orbáni rezsimet, 20-30 év múlva ki fog halni. Meg fog szűnni. Mert egyetlen birodalom sem tart örökké. Az orbáni rendszer is elbukik majd. És akkor vele együtt buknak a kollaboráns egyházak is. Mert az emberek az egyházakat annak alapján ítélik meg, hogy mennyire fordultak el a tanításuk szívétől, az evangéliumtól és a Mester tanításától.«

Szóval, kedves Balog Zoltán, lehet letagadni a valóságot, lehet hazudozni a híveknek, de el fog jönni az idő., amikor konkrétan Önnek is meg kell fizetnie a Mester elárulásáért!”

Nyitókép: Facebook

Neked Ajánljuk