Percek múlva többet is megtudhatunk a ma bejelentett magyar szigorításról – Portfolio

Mondta Müller Cecília, ez az adat szerdától bezárólag tudjuk abszolválni. Nagyon sokan vannak, akik 65 év felett regisztráltak, másfél millióan. Őket most a Sinopharm és Moderna vakciával az orvosoknál, Pfizerrel pedig az oltópontokon oltják.

A hétvégi kampány is nagy előrelépést jelent még szerinte: a krónikus betegeket fogják oltani. 270 ezren regisztráltak, közülük már több mint 100 ezret beoltottak, de most újabb 70 ezer embert tudnak beoltani az oltópontokon a 18-59-es korcsoportból. A mai napon kapnak SMS-üzenetet, ami pontosan tartalmazni fogja az oltás időpontját és helyét. Müller arra kéri, hogy ne válaszoljanak az SMS-re, és azt is elmondta, hogy a dátum módosítására nincs lehetőség: a megadott időben és helyen jelenjen meg.

Csak különleges ok esetén ne jelenjenek meg most a regisztráltak – mondta. Az SMS-t a vakcinainfó fogja küldeni.

101 kórházban 433 oltóponton zajlik majd az oltás. Óránként 12 főt oltanak be egy oltópontonon. Pontosan kéri Müller a megjelenést, mert szeretnék elkerülni a zsúfoltságot. Kéri továbbá, hogy vigyék a szükséges dokumentumokat, legyenek maszkban, mert időben eltarthat egy oltás akár 40 percig is. Katonák is fogják segíteni az eligazítás.

Müller türelmet, fegyelmezettséget kér, és azt, hogy vigyázzunk egymás egészségére az oltóponton is.

Elmondta, hogy ebben a 70 ezer emberben először az idős korosztályt próbálják megszólítani.

Neked Ajánljuk