Orbán Viktornak üzent a Greenpeace: Elég a véres olajból! – Mandiner

A szervezet csütörtök éjjel a Képviselői Irodaházra vetített óriási feliratot.

Az Oroszország agressziója elleni közös uniós fellépést akadályozza azzal Orbán Viktor, hogy nem szavazza meg az EU-s orosz olajembargót – olvasható a hazai Greenpeace pénteki közleményében. A zöld szervezet nemcsak közleményt adott ki, csütörtök éjjel látványos akcióval üzent az Orbán-kormánynak: óriási feliratokat vetített a budapesti Képviselői Irodaházra. Az falakon azt lehetett olvasni magyarul és angolul: Elég a véres olajból! Békét, megújulókat!

Az olajembargó blokkolásával „Orbán Viktor (…) szégyent hoz minden magyarra,

éljen Ukrajnában, Magyarországon vagy bárhol a világon. Ráadásul, miközben már csak egy hajszál választ el minket attól, hogy visszafordíthatatlan folyamatokat indítson be a klímaválság, abszurd, hogy a magyar miniszterelnök a fosszilis infrastruktúra fejlesztésére kér több száz millió eurót, és egyetlen lépést sem tesz azért, hogy csökkentse az ország olajfelhasználását” – jelentette ki Perger András, a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampányának felelőse.

A Greenpeace szerint az Orbán-kormány anyagi követelése hátterében nem a magyar emberek, hanem a Mol profitjának védelme áll, a magyar olajcég ugyanis busás haszonra tesz szert az olcsó orosz olaj importjával.

Fotó: Facebook

Neked Ajánljuk