Orbán Viktor szerint az árak szinte megfizethetetlenek – 444.hu

A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a háború nem ért véget. Európa lassan elvérzik, Oroszország pedig közben jól keres. Nyilvánvaló, hogy az elhibázott brüsszeli szankciós politikán változtatni kell – üzente csütörtök este Prágából Orbán Viktor kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Orbán Viktor, aki részt vesz az európai uniós miniszterelnökök és elnökök prágai csúcstalálkozóján, a videóban közölte, hogy súlyos témák vannak az asztalon. Lesz-e gáz, lesz-e elektromos áram az európai országok számára a következő hónapokban? – sorolta.
Fotó:
Németh Dániel/444

A kormányfő szerint Magyarország korábban már kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és -szankció alól, az elmúlt napokban pedig sikerült elérni, hogy az új szankciók ne vonatkozzanak se Magyarország nukleáris energiájára, se az ország gázellátására. Orbán Viktor szerint a szankciók azonban “az égbe emelték” az energia árát, és ez Magyarországot is érinti. “Az árak szinte megfizethetetlenek” – fogalmazott a videóban.

Majd a kormányzati kommunikációnak megfelelően sokadszorra is megismételte: Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek, ezért szerinte nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell.

A 444 is megírta, hogy Oroszország arany- és devizatartaléka 89,8 milliárd dollárral csökkent az év vége óta. (MTI/444)

Neked Ajánljuk