Orbán Viktor Amerikában élő adásban mondott be egy nagy magyar adótervet – Portfolio

Texast az Egyesült Államok magányos csillag államának is nevezik, ami azt jelenti, hogy “a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt, Amerikának ezen táján”. “Hazám, Magyarország, Európa magányos csillag állama”, a magyarok a függetlenségért, a szabadságért és a szuverenitásért harcoltak az elmúlt 500 évben – fogalmazott beszéde elején Orbán Viktor.

15 milliós nemzet vagyunk, Európa szívében, egyedülálló nyelvet beszélünk – kezdte Magyarország bemutatását a miniszterelnök, majd rátért saját maga bemutatására.

Jómagam régivágású szabaságharcos vagyok. Ezenkívül én vagyok a leghosszabb ideje hivatalban lévő állami vezető Európában és az egyetlen migrációt elutasító országvezető – mutatta be magát. Ezt követően hosszabban beszélt a világot érintő aktuális politikai, közéleti témákról. Majd röviden kitért családügyi és gazdasági kérdésekre is.

Szja-mentesség

Azért küzdünk, hogy kiterjesszük az élethosszig tartó szja-mentességet a háromgyerekes anyák számára is

– jelentette ki a miniszterelnök, miután röviden összefoglalta és felsorolta a családokat támogató magyar kormányzati lépéseket a konzervatív amerikai közönségnek. Emlékezetes, jelenleg a 4 gyerekes anyáknak jár az szja-mentesség.

Emlékezetes, Orbán Viktor nem először tesz ígéretet a háromgyerekes anyák szja-mentességére, először 2020 januárjában említette meg ezt a tervét.

Az intézkedés potenciális hatásáról akkor külön cikkekben írtunk:

A gazdasági témák között megemlítette az EU-ban legalacsonyabb magyarországi társasági adót, amelynek köszönhető szerinte a kimagasló magyar beruházási ráta. Az adózás témájánál nem ment el szó nélkül a globális minimumadó aktuális kérdései mellett.

Az összes európai ország megadta magát a globális minimumadónak. Magyarország az utolsó ország, amely ellenáll még ennek a törekvésnek – hívta fel a figyelmet.

A jelenlegi amerikai kormányzat úgy döntött, hogy megszünteti a Magyarország és USA közötti adóegyezményt – idézte fel.

Minden idők legjobb adómegállapodása volt – vélekedett. Az adóegyezmény felmondása a baloldal bosszúja volt. Mert az amerikai pénzügyminisztérium megfeledkezett arról a tényről, hogy hasonló megállapodásuk van Oroszországgal – mondta.

Orosz-ukrán háború

A magyar kormányfő előadása utolsó részében az Oroszország által Ukrajna ellen megindított háborúról is beszélt. Ennek kapcsán először leszögezte: Ukrajna Magyarország szomszédja, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük. Hangsúlyozta, hogy Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön. Arról is beszélt, hogy “a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét”.

Amerikai és orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke

– vélekedett az orosz-ukrán háborúról. Azt mondta továbbá, hogy nem tudja, hogy ebben a helyzetben mit kellene tennie az USA-nak, egyet viszont tud: csak erős vezetők képesek a béke megteremtésére. Ukrajna szomszédságában Magyarországnak borzalmasan nagy szüksége van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást – fűzte hozzá.

Egy erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szükségünk – jelentette ki. Most a Nyugat önmagával harcol, a globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem – fogalmazott beszéde végén a kormányfő.

Vissza kell vennünk az intézményeinket Washingtonban és Brüsszelben. Össze kell hangolni a feladatokat, barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban – vetítette előre.

Kitért arra is: idén az Egyesült Államokban félidős választásokat tartanak, azt követően, 2024-ben pedig elnök- és kongresszusi választást. Európában ugyanebben az évben európai parlamenti választások lesznek. Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját – jelezte a magyar kormányfő.

Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) vezetőségi tagjaival a CPAC nyári konferenciájának megnyitója előtt Dallasban 2022. augusztus 4-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Neked Ajánljuk