Nemi erőszak a Jobbikban: egy országgyűlési képviselő lehet a vád tanúja – Mandiner

Akár nyolc évet is kaphat az elkövető.

Amint azt a Borsonline tegnap hírül adta néhány hónapja az alelnök, Szilágyi György élettársát meg akarták erőszakolni az egyik pártrendezvényen, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A lap szerint az épületben, ahol mindez történt, jelen volt Jakab Péter pártelnök és kabinetfőnöke Molnár Enikő is. A legújabb információk szerint a Jobbik politikusai közül többen is lerészegedtek a bűncselekmény napján.

Az ügyben született hivatalos iratok szerint a Jobbik egyik vezető politikusa, miután a hölggyel közölte „de szerencsés ez a Szilágyi”, felcsalta őt egy szobába. Itt gyorsan levetkőzött, majd áldozatát a falhoz szorítva, fizikai erejét kihasználva, nemi szervét elő véve meg akarta erőszakolni. A lap szerint áldozat segélykiáltásaira lett figyelmes egy másik jobbikos politikus, egy országgyűlési képviselő, aki végül kiszabadította a hölgyet. Ő lehet a büntetőeljárásban a vád első számú tanúja.

A Bors cikkében azt is állította, hogy a pártvezetés megpróbálta eltussolni az ügyet. A Jobbik erre közleményben reagált, amelyben egyébként a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadták, csak azt, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet:

A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette.

A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük” – írják.

A megszerzett hivatalos beadványok alapján a Bors jogi szakértői egyértelműen bűncselekménynek, „nemi erőszak megkezdett kísérletének” minősítették az ügyet. Márpedig a magyar büntetőjog szerint „a kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni”. Így a Jobbik politikusa alapesetben akár 8 év börtönt kaphat.

Kapcsolódó

Egy jobbikos majdnem megerőszakolta a párt alelnökének élettársát egy tavalyi pártrendezvényen

A Bors szerint a Jobbik megpróbálta eltussolni az ügyet, a párt közleményében azt írja, a Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága azonnal megkezdte az eset kivizsgálását. Bővebben…

***

A Legfőbb Ügyészség jelezte: megérkezett hozzájuk a feljelentés a Jobbik erőszakolós ügyével kapcsolatban

A feljelentésben írtak tanulmányozása jelenleg is folyamatban van. Bővebben…

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Neked Ajánljuk