Nem menekül a forint, újra 400 felett az euró – Portfolio

Ma egész sokáig jól tartotta magát a forint, mármint ahhoz képest, hogy tegnap történelmi mélypontra esett. Azonban a 400-as szint csak kora estig fogta meg a magyar devizát, hirtelen majdnem egy százalékot esett, ami elég éles fordulat. Különösebb hírt egyelőre nem látunk emögött, pedig a forint alulteljesítő ma is, hiszen a lengyel zloty 0,2%-kal gyengült, a cseh korona pedig stagnált. Most a dollárra sem foghatjuk, a jelek szerint megpihen az amerikai deviza a hétfői nagy rally után.

A nemzetközi hangulat azonban továbbra sem mondható kedvezőnek, a befektetők a Fed holnapi döntését várják kiemelten. Az amerikai hozamok tovább emelkednek, a tízéves referenciaérték 11 éve nem látott magasságban, 3,45% körül jár.

Az már most látszik, hogy nem lesz könnyű dolga holnap az amerikai jegybanknak. Eddig szinte minden alkalommal kizárták, hogy 75 bázispontos kamatemelés jönne, alapesetben 50 bázispont volt beárazva egészen múlt péntekig. Akkor viszont jött egy meglepően magas inflációs adat a tengerentúlról. Vagyis most vagy tartja magát az 50 bázisponthoz a Fed, akkor viszont csalódást okoz a mára 75-öt árazó befektetőknek, vagy beadja a derekát látva a várt feletti inflációt. Az biztos, hogy lesznek izgalmak szerda este magyar idő szerint nyolckor.

Neked Ajánljuk