Nagy Attila Tibor: Ez van, ha a kampánycsapat és a beszédírók nem állnak a helyzet magaslatán – Mandiner.hu

A baloldali elemző szerint Márki-Zay Péter szeret beszélni, de ebben a beszédében nem sikerült az egész bejelentésen végigvonuló gondolati ívet megfogalmaznia.

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje rendkívüli bejelentkezésben kommentálta az orosz-ukrán háborút. Kifejtette, hogy Putyin háborúja a Nyugat szidalmazásával kezdődött, majd hozzátette: „a háborúk, tudjuk, mindig szavakkal kezdődnek”

Az elhangzottakra Nagy Attila Tibor baloldali elemző reagált közösségi oldalán. Bejegyzésének azt a címet adta, hogy „Márki-Zay Péter szeret beszélni”, majd rámutatott arra, hogy bár a mostani „álélő” alig haladta meg a 10 percet, ennek ellenére sem sikerült a beszéd egészén végigvonuló gondolati ívet megfogalmazni.

Majd így folytatta: „sikerült a háborút, Putyint, a rezsicsökkentést, a korrupciót, az energiabiztonságot, a gyenge forintot egy fazékba gyömöszölni. A beszéd töményre sikerült, erősen akadályozva a befogadhatóságot.

Elég lett volna feleannyi időt is rászánni a beszédre és akkor nem kellett és lehetett volna annyifelé kalandozni.”

Az elemző szerint a szövegnek volt egy érdemi, sokakat érdeklő vonulata, nevezetesen, hogy

a háborús környezetben a Nyugat tudja garantálni Magyarország biztonságát.

Ehhez hozzátette, hogy a balliberális pártok az elmúlt harminc évben egyértelműen Nyugat-pártiak voltak, Márki-Zayt pedig szintén annak tartja. Majd azzal folytatta, hogy „ezt élesen szembe lehetett volna állítani a Fidesz korábbi Putyin-pártiságával és nem kellett volna belekeverni a rezsicsökkentést.”

Azonban Márki-Zay utóbbi elem megpengetésével „a Nyugathoz való tartozás fontosságáról” vonta el pont a figyelmet.

„Ez van, ha a kampánycsapat és a beszédírók nem állnak a helyzet magaslatán”

– zárta sorait Nagy.

Nyitókép: 

Neked Ajánljuk