Müller Cecília: ma vagy holnap eldőlhet, hogy mi lesz itthon az AstraZeneca-oltások sorsa – Portfolio

Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Müller Cecília elmondta, hogy nagyon sok országban életkorhoz kötik az AstraZeneca alkalmazását, több helyen átmenetileg felfüggesztették az oltást a kételyek miatt. Hallottunk egy Európai Gyógyszerügynökségtől megszólaló tisztviselőt, aki azt állította, hogy összefüggést talált az oltóanyag és a vérrögképződéses esetek között, de jelenleg még hivatalos Európai Gyógyszerügynökségi vélemény még nem fogalmazódott meg – mondta el az országos tisztifőorvos.

„Amennyiben ez nagy valószínűséggel még a mai napon, de legkésőbb holnap reggel megfogalmazódik, ezt a magyar hatóságok is figyelembe fogják venni, és ennek mentén fogunk állást foglalni abban, hogy a továbbiakban az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban miként fogunk oltakozni és hogyan járunk el” – mondta el Müller Cecília.

Címlapkép: Kis Lászlóné ápolónő átadja az oltást igazoló dokumentumot egy férfinek, miután beoltották az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagjával a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 7-én. MTI/Rosta Tibor

Neked Ajánljuk