Mémmel üzente meg Orbán Viktor, mit érez az EU-csúcson – Index.hu

A csütörtökön kezdődött kétnapos brüsszeli uniós csúcs közben jelentkezett közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. Legfrissebb bejegyzésében arról ír, hogyan értékeli a Bizottságnak az Európát sújtó energiaválság kezelésére tett javaslatát.

A gázárplafonra vonatkozó javaslata olyan, mintha bemennél egy bárba, és azt mondanád a csaposnak, hogy fél áron szeretnéd megvenni a sört

– magyarázta bejegyzésében a kormányfő, aki szerint ez nem történhet meg. A bejegyzéséhez egy mémként elhíresült gifet is csatolt.

A miniszterelnök egyébként a csúcs előtt videóban üzent követőinek. Véleménye szerint az energiaválság megoldására a Bizottság olyan javaslattal rukkolt elő, amely ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel.

Nem érdekünk, hogy közös, kötelező energiabeszerzést írjanak elő, és az sem érdekünk, hogy közös európai ársapkát alkalmazzanak, mert ebben az esetben a Magyarországra érkező gázszállítások alapjául szolgáló szerződések érvényüket vesztenék, és Magyarország energiaellátás nélkül maradna

– vélekedett a kormányfő, aki egy korábbi Twitter-bejegyzésében azt is elárulta, hogy hatalmas vitára számít az EU-csúcson.

(Borítókép: Orbán Viktor 2021. április 6-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Neked Ajánljuk